Google

Pravila

ako ko oče ča reč more priko fejsbuka, a ako se ko oče baš registrirat neka uvati čutu – pečinu u selu pa neka se njemu priporuči.

—————————

Zabranjeno je:
Izravno prijetiti korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, koje mogu rezultirati i kaznenim progonom
Vrijeđanje na temelju nacionalne, rasne, spolne ili vjerske pripadnosti, govor mržnje te propagiranje nasilja
Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka
Objavljivanje lažnih informacija s ciljem zavaravanja ili klevete
Upotreba psovki, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz
Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka

NAJSTROŽE je zabranjeno vrijeđanje moderatora i administratora – to se kažnjava banom bez opomene!

—————————————————————————————————————

Od Nove godine uvredljivi komentari na internetu se kažnjavaju!

Prema odredbama novog Kaznenog zakona koji je stupio na snagu s prvim danom nove godine, uvredljivi komentari na internetskim stranicama novčano će se kažnjavati.

Tako će se kaznena djela protiv časti i ugleda (uvreda, kleveta i sramoćenje), koja već dugo postoje u tradicionalnim medijima kao što su tisak, radio i televizija, od nove godine početi primjenjivati i na internetske stranice. Drugim riječima, svi korisnici interneta koji na bilo koji način krše odredbe kaznenog zakona, od uvredljivih komentara do širenja govora mržnje na portalima, forumima i društvenim mrežama, mogu biti kažnjeni.

Kaznena djela protiv časti i ugleda neće, međutim, provoditi državni organi već se ona progone isključivo po privatnoj tužbi oštećenika. Kazne su novčane i kreću se u iznosu od 180 dnevnih dohodaka za uvredu, 360 dnevnih dohodaka za sramoćenje te čak 500 dnevnih dohodaka za klevetu preko interneta.

Novi kazneni zakon predvidio je i posebno poglavlje (25.) koje se bavi kaznenim djelima protiv računalnih sustava pa će se tako od nove godine zatvorska kazna primjenjivati na hakiranje, a zapriječene su kazne od jedne do tri godine zatvora.

Dakle, što drugo reći nego pripazite što i kako pišete!

Ispeci pa reci:

Sorry, the comment form is closed at this time.