Google
3,493

Lokalni izbori

Datum:May 20, 2013 9:45 am
Comments
Komentiraj

Jučera su u održani lokalni izbori,a rezultati nama najzanimljiviji su oni za Grad Kaštila
di je lista HDZ osvojila 40.29 posto,NL Josipa Berketa 18.81 posto,a lista SDP je osvojila 10.18 posto šta po Dontovoj metodi znači
da HDZ-ova lista dobiva 15 viječnika,NL Josipa Berketa dobiva 7 viječnika,a lista SDP dobiva 3 viječnika.
Šta se tiče izbora za Gradonačelnika Ivan Udovičič je dobija 47.27 posto glasov, dok je Josip Berket dobija 28.12 posto glasov i za petnajst dan idu u drugi krug kad čemo znat ime Gradonačelnika koji če sljedeče četiri godine bit na čelu kaštili.

Šta se tiče županije i izbora za Župana Zlatko Ževrnja sa liste HDZ dobija je potporu 43.05 posto birači,dok je za don Ivana Grubišiča glasalo 31.6 posto birači tako da čemo i za ime novoga Župana isto tako pričekat petnast dan.
Šta se tiče Splita tamo je SDP-ov kandidat za Gradonačelnika Ivo Baldasar dobija 29.24 posto,a HDZ-ov kandidat Vjekoslav Ivaniševič dobija je 21.72 posto potpore birači i isto tako idu u drugi krug.
Ovi svi podaci su još uvik neslužbeni.
A ovo je ekipa koja je u press centru šta se sinoč nalazija u podrumu zgrade gradske uprave pristizale rezultate odma mečala na bespuča interneta za da bi znatiželjnici šta pri bili upoznati kako kotiradu oni šta su jin oti dan dali glas.

Ispeci pa reci:

One Comment add one

Komentiraj