Google
1,421

Kako je to Željan Jurlin govorija na sjednici Gradskoga Viječa?

Datum:October 3, 2018 9:23 pm
Comments
Komentiraj

Ma daj Željane objasni mi zašto selo bruji o tomen kako si zaratija sa pročelnicon Zokić,na koju si se obrušija,ironično govorija o Ivni Bućan i to si grmija dokle si govorija i zašto je pročelnica Zokić rekla da su tvoji nastupi na Viječu sramotni? Pa san mislija da me zezadu,a onda su mi dali u ruke Slobodnu Dalmaciju i prston pokazali na text kojega je napisa Jakov Žarko.

A je bome,rekli su i meni,govori Jurlin i ne malo san osta iznenađen dokle san oto čita,pa da je mora napisat demanti,kojega mi je posla skupa sa videjon na kojemu se vidi kako je to govorija na Viječu.

Javni demanti uredništvu Slobodne Dalmacije na pokušaj još jedne naručene diskreditacije od strane plaćenih pera hdz-a Grada Kaštela.

Poštovani,

Dana 27. 09. 2018.g u tisku SD objavljen je uradak s naslovom “Ivanović:Nema novih zapošljavanja,samo “selimo” ljude koji su radili na legalizacijama”. Autor članka je Jakov Žarko.

U njemu je dio teksta posvećen meni kao vijećniku gradskog vijeća Grada Kaštela te mome izlaganju na sjednici GV održanoj 26.09.2018.g.
Spomenuti tekst je izrazito manipulativan, tendeciozan i dijelom potpuno neistinit. Osim što autor u njega unosi svoje dojmove, a ne činjenice i izjave vadi izvan konteksta po vlastitom nahođenju, dio i potpuno izmišlja. Kako se sjednice GV snimaju i dakle postoje dokazi smatram da je i sami čin apsolutno utuživ. Hoću li za tim pravom i posegnuti zavisi isključivo o vašoj reakciji i odgovoru na ovaj dopis, kao i mome pravu na demantij.

Argumenti i primjeri na koje se ovaj dopis odnosi su sljedeći:
– “ZARATILI su vijećnik Ž. Jurlin i pročelnica…” – ništa mi nismo zaratili već sam pročelnici postavio legitimno vjećničko pitanje
– ” Jurlin se OBRUŠIO na pročelnicu…” sramotna kvalifikacija i zamjena teza jer je zapravo pročelnica ta koja je vrijeđala i izašla izvan okvira svojih dužnosti.
– Zatim citira: “gospođa koja vodi tu udrugu spasit će cijeli grad kada dođe do katastofe – IRONIČNO, a ne prvi put GRMIO je Jurlin na spomen Ivne Bučan” (bez gospođa) .. nakon čega ga je OPRALA pročelnica ustvrdivši kako su njegovi nastupi na vijeću sramotni (a što mu je bio podnaslov)
Ta je rečenica potpuno IZMIŠLJENA i ne da nisam grmio nego nisam ni podigao glas. Nije bilo ni ironično, nego kulturno i civiliziranio, a za razliku od njega koji nije pokazao ni osnovnu kulturu,a kamo li profesionalno poštovanje stavivši bar ono gđa. ispred imena, ja sam kazao “uvažena starija gospođa”. Nadalje nitko mene nije oprao, nego je pročelnica istupila kao zaštićena članica hdz-a. Znači mimo svojih ovlasti i propisanih dužnosti.
– Dalje citira pročelnicu: “prozivate stariju ženu od 85 godina koje nisu ovdje i ne može se braniti.. nije prvi put da to radite.. ne kužim što vam nije jasno”.
Nikoga ja ne prozivam nego postavljam službeno vjećničko pitanje i tražim na njega isto tako službeni i transparentan odgovor. Tu istu ženu od 85 godina sami stavljaju u sustav civilne zaštite i zaobilaze recimo braniteljske udruge, a što je i bila intencija moga vjećničkog pitanja. Isto tako spomenuta se gospođa nema ni što braniti, a niti od koga jer je uostalom i sama na moj upit u sličnoj situaciji na jednoj od Tematskih sjednica ispred svih gradskih vijećnika, a također na moj upit o istoj temi, javno i otvoreno rekla kako ništa ne zna, niti ju je tko pitao, niti spomenuta gospođa uopće zna o čemu se tu zapravo radi (a što također postoji video snimak) Dakle, ni sama ne zna ništa o civilnoj zaštiti,o tome da je predložena i zašto bi je netko uopće predložio, a niti su je o tome što kontaktirali ili pitali. Što sve zajedno samo upućuje na opravdanu sumnju i čiste namjere ali i na opravdanost moga upita. Ništa iza leđa, a poslužio bih se čak i autorovim riječima pa rekao “nije prvi put” i “ne kužim što mu nije jasno” pošto tu moju izjavu nije ni spomenuo,a kako se vidi niti uzeo u obzir. Zapravo je i to vjerujem tendenciozno i vrlo manipulativno zaobišao istinu, iskrivio stvarne činjenice i po mome dubokom uvjerenju napravio uradak po narudžbi. Čijoj, za koga i zašto, u to ne ulazim ali vjerujem da ste pri tome, osim osobne uvrijede i direktno mi načinjene štete kao i povrijede mojih prava, grubo povrijedili i samu novinarsku profesiju, isto kao i pravo na objektivno izvještavanje javnosti.

Očekujem ispravnu i prije svega profesionalnu reakciju, a iz toga će proizaći i moji daljnji postupci koji svakako uključuju i moguće podizanje tužbe, kako protiv uredništva, tako i samozvanog novinara. Lijepi pozdrav.

U prilogu i video uradak sa spomenute sjednice gradskog vijeća.
Sporni dio na 2. 26.36. min. do 2. 37. 08 min.

Ispeci pa reci:

2 Comments add one

  1. mudrajko says:

    Možemo li znat kakav je odgovor urednika iz Slobodne?

  2. pcelica radilica says:

    Gledala sam video i nikako se ne mogu načuditi novinskom članku od gospodina Žarka?
    Izgleda kako uvodnik gospodina Željana u kojem piše o naručenoj diskreditaciji može objasnit zašto je autor napisao takav članak u Slobodnoj.

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: