Google
1,090

Kakvi ču meknit naslov? A ništa,meknit ču, “Izjave od naši političari”

Datum:June 28, 2018 7:35 pm
Comments
Komentiraj

Ono nikidan ča je premijer Plenkovič reka kad su ga novinari pitali o demografkiman problemima,da su npr.stanovnici Afrike i sridnjega istoka, koji jemadu ogromne demografske pluseve u sasvin drugačijoj situaciji,jer je tamo takvo siromaštvo,da bi svi vapili da imaju standard kakvi je u Hrvatskoj.Je učinilo veliku buru,ne buru,več uragan.

Naravno,kako to več biva,kad vididu ča su rekli, onda uvik usljedi ona poznata rečenica,kako je to izvučeno iz konteksta,a demanti je bija u vidu, da premijer nije uspoređiva standarde Hrvatske i afrički zemalj,nego da je govorija o demografskomen izazovu.

E sad,meni nije jasno ča su oni sa ovin (demografskin izazovon) tili reč? a onda po tomen,kako san ja svatija, bi se mi i te kako tribali bojat demografskoga buma,je li to znači da nan se to onako, okolo kole, sa ovon usporedbon tilo reč ča bi se to i sa nan, kod večega natalitetnoga buma moglo dogodit?? Ili san ja opet to ništo krivo razumija?

Ma bolje da ja odo tomen puno ne razmišljan,jer ko zna koje bi mi sve varijacije na temu mogle past na pamet,a i vidija san di to sve vodi kad je oni demograf pri koji misec da ostavku,ali san eto, kad nas je usporedilo sa Afrikon ili nji sa nan? okolo malo gleda,pa san npr.vidija da je na listi MMF-a po BDP-u :
Nigerija -31
Južnoafrička Republika-34
Alžir-54
Maroko-59
Kenija-67
Etiopija-68
dok je Hrvatska-78 na listi.

To ča su od nji učinili oni koji ji držidu na “konopu” je druga stvar,a ča je najgore od svega vidin ja i u nas ote “iste”, da su se več odavna počeli sa istiman otiman “konopiman” igrat,a marijonet svakin danon sve više…i možda bi ovu premijerovu izjavu tribalo sa više stran razmotrit????

E i sad dokle san ovo pisa kroz glavu mi je prošlo toliko ti izjav od naši političari i javni osob da bi se mogle knjige napisat,a ja ču ji evo sad ovde,dokle mi budedu padale napamet pisat.

Evo jedna,autor mi je nepoznat:
U Hrvatskoj svi imadu jednake šanse da sa svojim trudom,željom i radom postignedu ono šta žele.

Ivan Milas u saboru:
Kilo mozga košta dvije marke,bila je to izjava o uspoređivanju ljudske inteligencije sa cijenosm koštanja kilograma mozga od neke životinje šta ga morete kupit u mesnici.

Ivo Sanader:
Građani Hrvatske žive puno dobro,ali toga nisu svjesni.

Ili izjava od istoga autora na pitanje novinara koji su se čudili da se ni nakon par miseci od postavljanja kamena temeljca ne vididu nikakvi pomaci na izgradnji Pelješkoga mosta,našto je on odgovorija da je most sad u fazi izvođenja nevidljivi radov.

Jadranka Kosor:
Na putu smo da stignemo na put izlaska iz krize.

Nepoznati autori:
U prisliškivanju profesora u aferi prodavanja-kupovine ispita,telefonski razgovor-na upit jednoga od aktera,da šta če sa onima studentima koji nemaju novca,odgovor drugoga aktera je bija,neka uče.

Radimir Čačić:
Koji je reka,da su i nakon poskupljenja struje,računi za mobitele skuplji od računa za struju,pa je pridložija da neka manje pričamo,pa če onda bit četrdeset kun za krešimenat od struje.

Zoran Milanović:
Stanovniciman Gunje koje je pogodila katastrofalna poplava,a pojedini od vodurine nisu ni fumar od kuče mogli vidit,Milanović je reka,da zna kako im je,jer je i njemu bila pukla cijev od vode u stanu…

Milan Kujundžić:
Izjava-Nekad u bolnici više vridi jedan svečenik od dvadeset doktora,jer svečenikova utješna rič,osmjeh,ohrabrenje,beskrajno znače obitelji i bolesnicima.

Andrej plenković:
Kad je za Spliski požar reka da je atraktivan.

Isti autor novinarima:
Dali mislite da ja trebam promisliti što kažem?
To mi hočete reči?

A na kraju, nikako ne mogu zaobič onu Rojsovu izjavu u Saboru,”Ko je jamija,jamija!

Ispeci pa reci:

3 Comments add one

 1. LiliHip says:

  Ili izjava prvog Hrvatskog predsjednika o stoci sitnog zuba.
  Kao i izjavi kako je u Hrvatskoj najdemokratskija demokracija i pokušaj zatvaranja radio postaje “101” zbog čega je na trg izišlo 100 000 Zagrebćana i uspjelo spriječiti taj naum.

 2. mudrajko says:

  I onda se političari čude zašto ljudi sele van iz Hrvatske zašto su depresivni i kako još vole reći šire pesimizam.Dok narod kopa po kontejnerima oni nas obasipaju dosjetkama i smješkaju se.
  Hajdemo gospodo svi na plaću koju ima blagajnica u dućanu koja sa subotama nediljama i praznicima ima manje od tri tisuće kuna. Vrlo brzo će Vam skliznuti osmjeh sa lica i odmah će Vam postati sve jasno.Vrlo brzo bi se pokazalo ko je pravi domoljub i koliko bi ih ostalo iz ljubavi prema Hrvatskoj.

 3. pcelica radilica says:

  Tako je mudrajko. Političari se cilo vrime sa nama rugaju. Zašto mi se čini kako im je glavna preokupacija na koji način od nas koji smo ostali izvući šta više novca.Prije porez na nekretnine koji je neslavno propao,a sad opet hoće novac iz drugog mirovinskog stupa koji izdvajamo od svojih primanja? Što će biti sljedeće? Meni se čini da premijer nije bez veze povukao poveznicu između Hrvatske i Afrike. Tekst ti je po običaju,indirektno direktan,jednom riječju,odličan.

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: