Google
462

Maturantiman je jučera bija zanji dan škole

Datum:May 23, 2019 5:58 pm
Comments
Komentiraj

I bilo je veselo po cilomen gradu,italo se brašno,pucalo se iz vodeni pištolji,pivalo se,zbog rastanka se plakalo,a ka po običaju majice su bile poligon za poruke.

A oni stariji su gingali glavan i zlamenivali se,drugi su in govorili drž te se dico,ne dajte se,budite pametniji nego ča smo mi,vidite ča su nan napravili,a jedan je dobacija očemo bako,evo ja i ovi moj prijatelj nakon lita idemo radit u Njemačku,tamo mi je stric i čeka nas posal…

Sinoč gledan na televiziju kako maturante pitadu (kažijedu jin slike od političari) kako se koji zove?

A mladost je pokazala koliko do nji drži, da jin čak ni imena neznadu.Reče koko da to jema veze sa opčon kulturon. Aha. A ja bi te pita kad se več itadu sa takviman izjavaman,zašto se do sad u naše škole nije uveja Građanski odgoj, zbog kojega, kad se onako iz daleka spomene,odma “oštridu koplja” i sve upregne  da bi se oti predmet prolongira za koja druga vrimena.Ča kasnije to bolje.

Ali zato ota mladost zna da ovde za nji nima prosperiteta,čak znadu i to da jin za zaposlit se triba stranačka iskaznica,pa jedinu mogučnost za svoju budučnost  vididu u odlasku iz svoje domovine,a raspravu o ustašama i partizanima če ostavit nama.

Ispeci pa reci:

5 Comments add one

 1. miritan i ja sta rec says:

  Jadna nasa mladosti bez ikakve perspektive

 2. ja mislim says:

  Kako nemaju perspektivu mogu birat između raznobojnih lepeza stranackih iskaznica samo je problem izabrat pravu boju

 3. LiliHip says:

  Rezultati u Irskoj za EU parlament. HDZ je dobio 1.glas,Živi zid je dobio 12.glasova,SDP je dobio 9.glasova,Lista Mislava Kolakušića je dobila 7. glasova.Uz HDZ su sa jednim glasom još SDSS i HNS.
  ‘Nova’ dijaspora glasuje sasvim suprotno od ‘stare’dijaspore.Prilično zanimljiva situacija.

 4. pcelica radilica says:

  Onda bi mogli za nekoliko godin ukinit glasanje za dijasporu. Mislim na glasanje onih što su u zapadnoj EU.
  Dijaspora na istoku će kao i do sada.

 5. pcelica radilica says:

  Drž te se dico!

Komentiraj