Google
584

Pregled madeži

Datum:August 9, 2017 11:45 pm
Comments
Komentiraj

Pri dva dana na Bačvican u sklopu dm-ove akcije “Sunce sja tamo gdje smo mi”, se moglo bez uputnice,besplatno prigledat madeže,ka i ostale anomalije na koži,a preglede su vršili Prof.dr.sc. Mirna Šitum i dr.med. Željana Bolanča. Bija i ja i to među prvi dvadesetak,a kad san vidija da ovima par pišedu ništo na kartu odma san tija pobignit,jerbo su prije toga rekli da če oniman ča jin čako nađedu, napisat, za da se sa otin moredu javit likaru, za daljnje preglede-ličenje,a u ovi prvi dvadesetak parija mi je ka veliki broj oni koji “moradu dalje”. I eto i mene na redu,nisan se pregleda jema tri-četiri godine i dokle je gingala glavon,ja u sebi,aha sad če i meni čako napisat,a ono ništa,od ovi pusti madeži mi je rekla da samo pratin ovega jednoga,oče li se minjat,a gingala je glavon kad mi je vidila kako mi na rukan dijal kože ostaje na fleke,jerbo ne more pocrnit,ka ovi ostatak,pa mi je rekla da zašto dosad nisan bija kod dermatologa? a nisan jerbo mi je ovi opče prakse reka da je to to,nima pomoči,a ona meni da jema,a o svakoj osobi pojedinačno, ovisi koliko če bit uspjeha. A dobro,a onda ču poč.

Oti dan su uspili prigledat okolo trista i šesnajst ljudi,a nji sedandeset i četvoro je upučeno dalje,zbog melanomi,atipični madeži ili raka kože. Podaci govoridu da se na 100.000 ljudi otkrije 13,7 oboljelih od melanoma,ovi tumor u zanji trideset godin bilježi porast od čak 130% za žene i 149% za muškarce,a isto tako je i smrtnost naresla za cili 50% .

I zašto ja sad ovo sve pišen? A zato da Vas pripadnen, pa da se grete u specijaliste prigledat,jerbo u početnin fazaman bolesti more se izličit priko 95% oboljeli,a pregled ništa ne boli,samo te gleda sa nikin ka povečalon, koji na sebi jema ništo ka lanpadinu.

017

021

027

034

Ispeci pa reci:

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: