Google
7,439

Sramota (ll)

Datum:July 1, 2015 1:49 pm
Comments
Komentiraj

Tamo nigdi u prvi misec pisa san text pod naslovon “Sramota” kad san proša kroza Veli Varoš i vidija spomen ploču ča su je Velovarošani mekli za poginule borce koji su u Domovinski rat krenili iz Spliskoga Varoša u koji se više nikad nisu vratili.I to nima puno texta,a sve je rečeno:“OTIŠLI STE IZ VELOGA VAROŠA PROŠLI HRVATSKOM I POGINULI ZA NAŠU SLOBODU” (pa je onda napisano sedan imen poginuli)
i u dnu ploče opet text:“OVAJ SPOMEN NEKA VAM JE UMJESTO POVRATKA U VELI VAROŠ BOG VAM DAO MIR U ZEMLJI HRVATSKOJ – PUČANI VELOGA VAROŠA – SPLIT 1997.

Slike-21514

Pa kad san bija na Srđu-brdo navr Dubrovnika isto san vidija spomen ploču poginuliman braniteljiman na kojoj piše:

Slike 27240

Pa onda u Kanbelovcu, isto tako spomen ploča poginuliman braniteljiman koji su krenili u Domovinski rat iz toga mista:

Slike 27141

Kad san ovo vidija nisan moga ne zapitat se,a zašto do sad u Sučurac spomen ploča o kojoj se govori ima okolo pet ipo,a biče i šest godin ni do dana danas u 2015 godini nije realizirana,a ka ča morete vidit ova ploča na Srđu je meknuta 1993. godine dokle je rat još traja u Spliskomen Varošu je meknuta 1997. godine,dvi godine posli Oluje,a u Kanbelovcu je spomen ploča stavljena 2000.godine.I da ja sad ovde ne pišen,jer bi počeja sve od početka nabrajat,a pojedinciman to baš i nebi bilo drago,onda ču kopy paste ono šta san pri par miseci o tomen pisa kad san sa Željanon Jurlinon učinija intervjujič prid izbore za Mjesni odbor di san ga pita da zašto se on opet gre kandidirat.

I ovako je to bilo:“Slušaj ti mene,još mi nisi reka razlog zašto si se opet kandidira za viječnika MO-a?
Prilomilo me je na zadnjemu sastanku MO-a kad san pita di je u Gradu zapelo sa spomenikon poginuliman braniteljiman iz našega mista,a to je priča koja traje okolo pet ipo godin i sramota je da cilo vrime ništo zapinje,a niko nezna objasnit šta,nego je cilo vrime sve u nekoj apstrakciji,a ja ka dragovoljac Domovinskoga rata ovi projekat kojega san pridložija,a MO Sučurca s prijedlogon krenija prema gradu jednostavno želin dovest do kraja jer je tužno da neko cilo vrime ništo šta niko ne more objasnit šta i ko pronalazi ka prepreku da petorica poginulih branitelja iz našega sela dobiju spomen obilježje koje kad s ljudiman uđen u priču puno nji ne zna svih ni nabrojit,a dali su ono šta jin je najvridnije,svoj život za slobodu Domovine. E i zato san se odlučija za još jednu golgotu od četiri godine.”

I na kraju moran dodat da mi je jedan put u priči Jurlin reka da oti spomenik ništa ne bi košta jer su ljudi voljni donirat šta triba,ali samo triba nač malo dobre volje i to sve izrealizirat,a ovde ni oko mista di če bit nema dogovora. ALI,ima bit da,ipak se kreče,a ja van sad ovde neču ništa govorit jer nebi bilo u redu da to čujete od mene,kad bude zrilo onda čemo mi opet malo popričat sa Željanon koji ovu priču cilo vrime vuče,neka mu svako malo trevi nika uzbrdica, diko i sa preponaman,ali on iako je teško i dalje vuče i …

P.S.Ovo gori ča piše je copy paste od onoga ča san več bija u prvi misec pisa (osin dodatka od ove dvi nove spomen ploče) jerbo od onega šta se govorilo u prvi misec samo se sad govori o drugoj lokaciji di bi to tribalo bit,a i dalje je ka i ča je prije bilo,a to je da šira javnost o tomen šta se točno u našemu selu po tomen pitanju čini i misli činit, nema pojma,ali zato uredno pojedini likovi šta ne participiciraju niti u seoskoj niti u graskoj vlasti o tomen na dugo i široko govoridu ča če i kako če oto bit?

4 Comments add one

 1. mudrajko says:

  I ja ču ponovit ka i zadnji put da je sramota da je od završetka rata prošlo dvadeset godin a da branitelji u Sućurcu nemaju svoj spomenik-ploću?

 2. LiliHip says:

  I ja ću ponoviti kao i prošli puta kako je predsjednik HDZ Karamarko reknuo u Omišu.
  Čujem i onih 15.000 mrtvih prijatelja iz Domovinskog rata kako nas pitaju što ste im ovo dopustili da naprave od Hrvatske.
  Ovo je bilo upućeno državnom vrhu.
  Zanimljivo je kako se sjete poginulih branitelja za koristiti ih u političke svrhe,a kada se treba pokazati na djelu onda se zaborave?

  Što bi Karamarko onda reknuo na ovu situaciju u Sućurcu gdje je HDZ na vlasti 25 godina,a ploće poginulim braniteljima još uvijek nema?

 3. masograd says:

  oce li onda bit i Sramota (III)

 4. miritan i ja sta rec says:

  Evo cu i ja ponovit ka i zadnji put da je ovo bezobrazluk i da je ko drugi bija na vlasti onda bi ga ovi proglasili jugoslavencinama a i kako se u selu govori kad spomenik bude gotov bice jos veci bezobrazluk jer neki likovi oce bit pape navr pape a o tome cu kad bude.

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: