Google
599

Svizac Phil je reka da če proliče uranit

Datum:February 4, 2019 9:45 pm
Comments
Komentiraj

Svake godine drugoga veljače na Sviječnicu u Američkomen gradiču Punxsutawney bude tako živo da se brojka od šest iljad stanovnika diko zna popet i na trideset iljad jerbo se sa svi stran sjati puno svita naravno uz sedmu silu koja oti događaj nikako ne propušta,a razlog tome je za vidit oče li najpoznatiji svizac i “meteorolog” na svitu Phil ugledat svoju sjenu.

To je tradicija koju su davne 1886 godine kad su došli u Punxsutawney sa sebon donili njemački doseljenici,a prema današnjoj sviščevoj prognozi koji je kad je izaša iz jazbine ugleda svoju sjenu zima tribala trajat još šest sedmic, pa ko viruje viruje.Naravno triba naglasit da je svizac ako bi se mirilo u postociman jednu osandeset posto svoji predviđanji falija,ali to nema veze,a nama bi moglo bit pokazatelj da je točna ona izreka kako je lova svugdi okolo nas samo je triba znat pokupit jerbo zbog toga svizca stanovniciman Punxsutawneya ostane lipi miljun dolari zarade.

A bi li naš Sv.Jure,kolijevka Hrvaske državnosti moga bit zanimljiv straniman,a i našiman turistiman?

I na kraju kako okupljeni znadu šta je svizac reka?A lipo ona dva tri sa cilindriman na glavi šta ga izvadidu iz jazbine š njin razgovaradu na sviščevomen jeziku  😀  asti komedije.

A dobro je,neka mu bude,samo mene ništo brka okolo ovega leda ča je nikidan bija u Jamerike,jerbo uvik nakon dvadesetak i ništo daan nego se to u nji dogodi,u nas se ovde nešto slično ponovi,ali eto,mogu i ja diko falit,pa se nadan da če to bit ovi put. 😀

Komentiraj