Google
5,839

Zašto Mala Ferata umisto da vozi,stoji na livadi i skuplja prašinu?

Datum:August 20, 2017 12:30 am
Comments
Komentiraj

Sičate li se lani u šesti misec kad san pisa o novoj atrakciji koju bi Kaštila tribala dobit,a rič je o Maloj Ferati u vlasništvu Ivana Borozana Ike koji mi je još onda reka da triba dobit još koji papirič i da bi onda ferata tribala krenit u vožnju Kaštelanskin ulican?

A  evo nakon godinu daan i dva miseca od otega ča san bija napisa,Mala Ferata je još uvik u fazi čekanja nečega,za da bi mogla počet vozit.

Znači,ode ono prošlo lito,a evo,pomalo,ali sigurno i ovogodišnje lito završaje,a da Mala Ferata još uvik nije počela vozit?

Pa se onda pitamo da zašto svi bižidu ča,a stranci u nas ritko otvaradu biznise,a čovik oče radit,uložija je pineze za da bi niko oto sve zakočija? Zanimljivo je da administracija uopče nima za to sluha,a živi od porezi koje bi plača i vlasnik otega vlakiča?

Ma čekaj malo,a di je to zapelo? A da bi tribalo označit okretišta i stajališta sa crtan i znakoviman? Asti,da su se flomasteriman uvatili,bili bi dosad završili?

A onda mi je jedan ča je iša ovoliko razvlačenje opravdat,počeja objašnjavat niku svoju teoriju o tamo nikome sigurnosnosnome riziku,jerbo liti jema puno svita ča šeta pa tako,bla,bla, truč,trač.

Ma čekaj malo o čemu ti ovde meni puniš glavu,govoriš mi o ovomen ka da je to dvanajesto svjesko čudo.

Slušaj ti sad ča če tebi Tonči reč,tamo u Makarsku,di u odnosu na Kaštila jema jednu trista iljad puti više gostiju,otaki vlakič gre uza  plažu i to puten koji se nalazi u pješačkoj zoni,koja je sa dvi strane okružena,sa štekatiman, kafičiman,restoraniman,dučaniman,pečenjarnican,sladoledarnican,fast fudoviman,vočarnican…

I tote dnevno prođe,sam Bog zna koliko i po nikoliko desetak iljad svita  i oti vlakič bez ikakvoga problema tote prolazi,samo zazvoni ding-dong i svit se na obe bande miče u kraj.

Znači,ako se nezna ča i kako,samo se gre u Makarsku i “copy paste” se to u Kaštila.

Ili se puno dobro zna,ali ja naivan mislin da se nezna ča i kako??

Ovako je to u Makarskoj:

184 176

A u Kaštiliman,zamisto da domači i turisti guštadu u panoramskoj vožnji vlakičen,Mala Ferata trune na livadi i skuplja prašinu.
Strašno!!!!

163

135

Ispeci pa reci:

5 Comments add one

 1. miritan i ja sta rec says:

  Najbolje da se svi iselimo pa ce politicari bit zadovoljni samo ce imat jedan mali problemcic od cega ce sebi davat place

 2. mudrajko says:

  “raselit nas triba da nas manje ima…”

 3. umorno_oko says:

  Ako je daleko odit u Makarsku, neka se oti ča mu vlakić smeta zaleti do Vodica.
  Vidija san jedan vlakić u ovu subotu, 19. 8. kako điraje …

 4. pcelica radilica says:

  Dragi moji,svi oni koji kočite ovog čovjeka u projektu koji bi vodio ka zapošljavanju jedne,dvije…osoba,jeste li Vi svjesni koliko se ljudi dnevno iseljava jer nemaju gdje radit?
  Ovo je sramota!

 5. LiliHip says:

  Pcelice radilice,najnoviji podatak kaže kako je u proteklih šest godina oko 200 000 Hrvata otišlo iz domovine.
  Pechina,nisu nama potrebne nove atrakcije poput vlakića,kada Kaštila imaju ponosne stare atrakcije,poput takozvanih staklenika u Resniku,hotela Palacea u Lukšiću,bivše tvornice Jugovinil u Sućurcu…,koji turiste ostavljaju bez daha.

Komentiraj