Google
6,759

Zašto san ja jedini od dvadeset nas na sjednici Viječa roditelji glasa protiv?

Datum:May 19, 2017 11:55 pm
Comments
Komentiraj

051

Ali prvo da vidimo kako je sve to od početka išlo .
Ono šta se u selu zna je to da je Viječe roditelji pokrenilo akciju za šta bolju prometnu sigurnost oko naše škole,a odma na početku moran naglasit da san puno puti ka nadopunu dnevnoga reda tražija uvrštavanje ove točke,da bi mi onda bilo sugerirano da čemo o tomen po točci razno.

Ma daj,to čemo pod točku razno? Npr.uređenje okoliša škole mora imat svoju točku,dok sigurnost dice more tamo u svaštaru,pod razno?
Isto tako je bilo i sa pozivon na sjednicu Viječa roditelji od 27.04. 2016 godine,na kojemu,po običaju, gorispomenute točke,na dnevnomen redu opet nije bilo.
Ali,pošto se od dana kad je napisan poziv i nama uručen,do održavanja sjednice Viječa, na semaforu kraj škole dogodila teška prometna nesriča u kojoj je izgubljen jedan mladi život,točka o sigurnosti u prometu je na spomenutoj sjednici Viječa uvrštena naknadno.

Na toj sjednici nan je presjednik Viječa pročita več gotovo pismo –zahtjev,koje čemo proslijedit Gradonačelniku ,(na koje san ima prigovor kako nisu uvrštene i bljeskalice kraj pješački prelazi na Novomen putu, šta naravno nije uzeto u obzir), pa su u sviman razrediman sazvani roditeljski sastanci na kojiman su roditelji (njih oko 430) potpisali peticiju,a uz ote potpise još su bili i potpisi nastavnika,ravnateljice,presjednika Mjesnoga odbora,koji je prije toga kontaktira članove Odbora,a isto tako svoj potpis i pečat meka je i Don Ivan Delič.
U tomen se pismu zahtjevalo postavljanje željezne ograde na cesti sjeverno od škole,trepteče svitlo na pješačkomen navr škole,pokazivač brzine uz cestu i ležeče na cesti.
Da bi u šesti misec na to dobili odgovor potpisanoga od pročelnice Marije Pelivan u kojemu piše,da na traženje da se na sve četiri strane mekne željezna ograda izvješčuje da takvi radovi nisu predviđeni programom održavanja komunalne infrastrukture koju donosi Grasko viječe,a prijedloge o postavljanju bljeskalica i stupa s pokazivačen brzine, predočit čemo prometniman stručnjacima, te nakon takve analize donit odluku.

Zanimljivo je da je nakon ovakvoga odgovora u jedanajesti misec 2016.g. željezna ograda ipak postavljena,samo s južne strane ceste,ne i sa sjeverne strane oko semafori di dica čekadu za proč priko ceste.
A još zanimljivije je da je postavljanje ograde predloženo na Školskomen odboru koji je bija u deveti misec 2016.g. nakon čega se išlo službeno sa zahtjevon prema gradu,a nakon čega je zamisli,ta ograda i postavljena?

A sad se opet vratimo na odgovor pročelnice(od 6 miseca 2016 g.) u kojemu spominje kako če nakon analize prometnih stručnjaka donit odluku o treptačiman i pokazivačiman brzine (ako ste primjetili u odgovoru su ispušteni ležeči),a zanimljivo je kako je Viječe roditelji još 26. 04. 2015 g. sa sličniman prijedloziman, pismeno očitovanje tražilo od dogradonačelnika Bonacina,pa kad smo vidili da nema odgovora,29.09. 2015 g. poslali smo pismo i Gradonačelniku Udovičiću,kod kojega smo bili osobno i pri tomen mu pokazali slike kako je to isprid škole u Solinu,di su treptače i pokazivače brzine mekli nakon tragedije.

I sad se postavlja logično pitanje,di su završila pisma (četvrti i deveti misec 2015g.) koja smo poslali dogradonačelniku i gradonačelniku, kod kojega smo i osobno bili i posli koji nikakvi odgovori ni pomaka nije bilo?
Zamislite,tek u šesti misec 2016 godine,ka da prvi put čujedu o oviman prijedloziman prometni stručnjaci če analizirat o čemu se radi i nakon toga donit odluku?

I sad dolazimo do toga kako san ja u drugi misec ove godine na sjednici Viječa jedini glasa protiv,a ostali prisutni na sjednici,nji devetnajst je bilo za.
A radi se o tomen, kako se ovi iz grada do ote sjednice nisu očitovali o mišljenju stručnjaka o kojemu je govorila pročelnica Pelivan, prema Gradu smo krenili sa novin pismon-zahtjevom u kojemu, u odnosu na prošlo pismo, kojega smo svi gorispomenuti potpisali,u novome zahtjevu se izostavlja kako tražimo ležeče,a isto tako i trepteče na pješačkomen prolazu navr škole,nego ostaje samo mirač brzine?
Šta se tiče ležeči,več sjednicu prije (dvanajesti misec 2016 g.)presjednik viječa je doša sa idejon o izbacivanju ležečih iz daljnjih zahtjeva i tražija da se svako od prisutni o tome izjasni,di je večina bila baš za takvi prijedlog?
Tako da nan je na zanjoj sjednici (drugi misec 2017 g.) pročitana verzija novoga pisma –zahtjeva,u kojemu je u odnosu na pismo-zahtijev iz petoga miseca 2016 g.(kojega su gorespomenuti potpisali) sada izostavljeno postavljanje ležečih,a usput,o čemu se na prošloj sjednici nismo izjašnjavali,izostavljene su i bljeskalice na pješačkomen navr škole,uz obrazloženje presjednika Viječa da se večina nastave odvija po danu.

Naravno,na izloženo pismo niko od prisutni nije ima nikakvu primjedbu i opet, naravno,a ko če se javit nego ja i prisutniman san reka,da neka dobro razmislidu kad budedu glasat,jerbo se u sadašnjemu pismu prema gradu izbacaju dva elementa,ležeči i bljeskalice, za koje su lani u prethodnomen pismu potpisali i roditelji koji su nas izabrali da ji zastupamo u ovomen Viječu i da mi sad nakon toga nemamo mandat za prominit takvu odluku i tražija da se u ovo novo pismo uvrstidu izostavljeni elementi.
Ali,opet, naravno,kod glasanja ovi moj prijedlog nije proša i zato san ja bija jedini protiv toga da ovakvo,nazovimo ga krnje pismo-zahtijev ide prema Gradu,jer ako su roditelji koji su me izabrali da ji zastupan u Viječu, u prošlomen zahtjevu prema gradu potpisali i za ležeče i za trepteče,ko meni daje za pravo da ja sad to iden prominit.

Sičan se još jedan put san, ča se tiče vaki stvari, ja jedini bija protiv,a radilo se o tomen da je pri otprilike pet godin niki prometni stručnjak učinija analizu i doša do zaključka da je stanje okolo škole zadovoljavajuče,šta smo mi dizanjen ruuk tribali prihvatit,a naravno,od svi prisutni na otomen sastanku jedini san ja bija protiv zaključka otega prometnoga stručnjaka,jer uopče nisan smatra da nan je prometnosigurnosno stanje okolo škole zadovoljavajuče.
I reka san prisutniman koji su prihvatili ti izvještaj da su vrlo hrabri i neka Molidu Boga da se šta ne dogodi,pa če i na njiman bit dijal odgovornosti.

I ča se dogodilo,samo par miseci nakon toga, na pješačkomen prilazu navr škole auta je oborila jednu učenicu,sriča bez neki veči posljedic. I šta sad? Na sazvanomen sastanku Viječa roditelji, oti isti ča su glasali da je stanje okolo škole zadovoljavajuče,sad su glasali za ono sve ča san pridložija da okolo škole triba učinit,a to san potkripija slikaman koje san učinija isprid solinske škole koja je to sve postavila posli tragedije koja in se dogodila.
I šta je sad u ovoj ciloj priči interesantno?

A to šta su roditelji izglasali kako su pojedine stavke u novomen zahtjevu prema Gradu suvišne,pa su tako izbačeni i treptači-bljeskalice upravo na tome pješačkomen prilazu navr škole na kojemu je po danu oborena učenica, na kojemu se osin dodatni žuti crt ča su opiturali između bili,ama baš ništa nije učinilo,pa da bi vozači mogli navrime uočit da je tote pješački,a znamo svi koji vozimo da se najbolje uočaje na mistiman koja su obilježena sa svitliman.

Evo ovako to izgleda pješački navr škole i to sa pituraniman žutobiliman trakan i to po danu i to san bija nanoge,nisan sidija u auti:

Slike-32803

Ispeci pa reci:

12 Comments add one

 1. pcelica radilica says:

  Koliko je meni poznato upravo to i je razlog što te roditelji stalno biraju. Zar ne?

 2. mudrajko says:

  Ne bi da če ti roditelji zbog toga bit zahvalni. Najbolje ti je da ideš ča odatle.

 3. miritan i ja sta rec says:

  upravo tako sve je u redu dok se nesto ne dogodi a kada se dogodi onda se pocne sve cesljat i klupko odmotavat i pljuste tuzbe za sve one koji su po bilo kojoj tocci odgovorni
  zanimljivo mi je ovo sta si napisa da se i prije isto dogadjalo?
  dakle nema veze ko je ravnateljica,razliciti roditelji,razliciti predsjednici vijeca ali ponasanje roditelja u vijecu su uvijek ista?
  glasuje se po nekom kljucu?

 4. ja mislim says:

  ja mislim da je u nas najveci problem ko je nesto predlozija i ako politici odgovara ta osoba onda nema problema a ako ne onda se događa to sta imamo
  a sad bi ja iznija jednu konstataciju ako mi pecina rece da se nece najidit
  ali cu najprije sacekat njegov odgovor

 5. pechina says:

  Čekaš moj odgovor da se neču na ono ča rečeš najidit?
  A dobro ajde,na svašta san dosad navika,a nevirujen baš da češ se ti sitit čega šta još nisan čuja.

 6. LiliHip says:

  Ja mislim,znači po tom što si napisao nije bitno koliko je neka ideja dobra,več je bitno da-li ju je predložio Mate ili Frane?

  Meni se čini kako je ovdje problem mnogo veči,a to je da se netko igra sa djecom, koja su u prometu sigurna onoliko, koliko su stvoreni preduvjeti da tako stvarno i bude.

  Miritan i ja sta rec,da, upravo tako, poslije nekog tragičnog događaja krenu istrage,tko je, zašto je i kolike je propuste napravio,a koji su mogli utjecati na neki drugačiji ishod,od onoga koji se zbog određenih propusta dogodio?

 7. ja mislim says:

  Tija sam rec da posto se ovakve stvari cilo vrime događaju a roditelji predsjednici i ravnatelji se minjaju a ti si cilo vrime prisutan da nisi mozda ti ono je li… 😀

 8. pcelica radilica says:

  Ti ja mislim misliš da je pechina dvostruki igrač. Hm dobra konstatacija sigurno u tome ima nešto? 😀

 9. pechina says:

  Vidiš@pcelice meni nije jasno da roditelj koji je izabran u Viječe ide mimo zahtjevi iza koji svojima potpisima stojidu roditelji koji su ga u oto Viječe i izabrali?
  Čekaj malo to je isto ka da sprovedeš referendum pa kad ti se ne sviđa ishod i pošto si na vlasti napraviš opet onako kako si ti zamislija?Tako da šta si napisala kako me roditelji biradu zbog moga načina rada,isto tako su i ostali roditelji koji su u Viječu po nikoliko puti i oni birani zbog svoga načina rada? A onda imaš i ono logično pitanje šta se samo ka takvo nameče,a to je da kad ideš sam protiv večine sa tebon ništo nije u redu,u tome slučaju nikako ne moreš preispitivat večinu, več onoga jednoga.

  A i moran priznat da san puno puti posli takvi sastanak uvečer đirava selon i sam sa sebon priča,upravo na način,ma čekaj malo ideš sam protiv svi,a ča ti misliš da si popija pamet ciloga svita,ali bi opet u tome “razgovoru”i pritunbavanju u glavi doša na onu svoju misal koja se gledana sa razni stran uvik vrati na početak,jer ništa šta san pridložija nije ništo šta san na brzinu ka odluku donija,nego san puno uri okolo škole izgubija i sve probleme do u tančine razradija.

  A i ovo šta je @ja mislin napisa isto stoji,Sičan se kad san pri neznan ni ja koliko je od tad prošlo godin,onda kad je autobus počeja kupit dicu na ovu sad stanicu navr škole pridložija, da bi se gori uz cestu tribala meknit metalna ograda,pa samo ča me nisu proglasili luđakon,koji bi oko škole ogradu,ka u konc logoru meča,nisu pomagali ni novinski članci koje bi na sastanku čita npr. kako se na jedno misto di su dica čekala uz cestu jedan koji je izgubija kontrolu nad auton popeja na korniž Itd.itd. I drago mi je da je eto napokon i ta ograda stavljena i to samo u dva miseca od kako je predložena,ali neka malo po malo,nesmi se naglo. Zanimljivo je da sve ono šta san pridlaga bi za koju godinu bilo i napravljeno,a isto tako če bit i u budučnosti,ali se nadan da se u međuvremenu zbog odugovlačenja neče dogodit koja tragedija.

  I na kraju ovo ča je @ja mislin iznija je slično pričama o ližmi koji bi se u sebe itnija komadon tupine da bi moga na drugoga vikat, je još jedna od konstrukcij koji san se ja dosad na vagune nasluša

 10. miritan i ja sta rec says:

  vidili smo svi sta se jucer dogodilo u luksicu
  ko nezna na pjesackom pokraj skole oborena je pjesakinja
  hitno u nasoj skoli ravnateljica triba raspustit vijece koje je donilo ovakvu sramotnu odluku
  pechina nemoj tako dobro ti je pcelica rekla da te ljudi ne biraju bez veze i iznenadija bi se koliku podrsku imas u selu
  samo tako nastavi

 11. pcelica radilica says:

  Kako sam mogla pročitati poslije nesreće u K.Lukšiću i Gradonačelnik je dao do znanja da će se aktivno uključit u prometnu problematiku oko škola. Nadam se da to nije još jedna u nizu od političkih izjava koje su otišle u vitar,jer gosp. Ivanović je u prošle četiri godine obnašao dužnost predsjednika gradskog Vijeća,vijeća koji donosi odluke,a ne znam da su po ovom pitanju išta napravili?

  Miritan i ja sta rec ne triba raspustit Vijeće roditelja,već roditelji trebaju izvršit pritisak na vijeće da se novom Gradonačelniku uputi dopis koji su roditelji u većini potpisali,jer u protivnom na sastanku kojega zagovara Gradonačelnik s policijom i ravnateljima škola naša ravnateljica ća doći s novim prijedlogom i pozvati se kako je to stav Vijeća roditelja i da ga ona ne može mijenjati.
  I još predlažem da na tom sastanku umjesto ravnateljice ide pechina, najkopetentnija osoba u našoj školi koja o ovoj problematici ima štošta za reći.
  Gospodo draga gine se na svakom koraku i treba nešto hitno i korjenito promijeniti!

 12. mudrajko says:

  miritan i ja sta rec,pcelica radilica imate čudne prijedloge. Di je tu demokracija?

Komentiraj