Google
5,282

Dabogda opet igrali na Visu??

Datum:August 11, 2016 11:55 pm
Comments
Komentiraj

083

Jučera san nakon dugo vrimena iša gledat Ajduka i Dinama,proradija je u meni “oni dišpet”,a po tomen da je stadijon bija do zanjega mista ispunjen očito je da nisan jedini. Neču sad o utaknici (to ču sutra),sad ču o jednomen natpisu kojega su jedna od one dvi grupe Dinamovi navijači razvili ka transparenat na kojemu je pisalo “DABOGDA OPET IGRALI NA VISU”,a najpri čemo pojasnit malo o ove dvi grupe navijači od Dinama,jedni su oni koji klub pratidu ka oni istinski, pravi navijači, koji su ujedno i kritičari sadašnjega stanja u klubu,a ovu drugu grupu navijači,onu manju,nazivljedu Mamićevciman?,e,a zanimljivo je još da je između jedni i drugi bija jaki kordon,ne zaštitari,več specijalne policije,koja ji je čuvala da se nebidu između sebe potukli,e i sad ota manja grupa navijači je razvila oti transparenat na kojemu je pisalo, “Dabogda opet igrali na Visu”,nad kojin visi jedan veliki upitnik,ok,znamo svi da je natpis tija izazvat provokaciju,ali,šta je pisac tija sa otin reč?

Znamo da je Ajduk za vrime Drugoga svjeskoga rata od 1941-1943 odbija igrat za Talijansku-okupatorsku ligu,a isto tako kasnije je vodstvo Ajduka odbilo i sudjelovanje u prvenstvu NDH, da bi se 1944. godine 07.05, na Svetoga Duju opet obnovili i to na otoku Visu, koji je onda bija jedini slobodan Hrvaski teritorij, na kojemu su Ajdukovci bili stacionirani, tote igrali i odatle odili na utaknice.

E i sad, kad znamo ovu priču ne mogu se ne zapitatat,a stvarno ča je sa ovon parolon na utaknici tija niko reč?
Znači ovako,Ajduk je bija i igra na oslobođenomen Visu zato jer su Split i cila država bili pod okupacijon fašisti i sad po tomen ispada da sa otin natpison niko priziva ondašnje stanje okupacije i rata? ili,niko sa otin natpison sad oče, neznan,šta, proglasit nas komunistiman,oli,partizaniman,koji su Vis oslobodili?,ali, opet me onda brka, di je sad nestalo ono orjunašstvo, koje je u suštoj suprotnosti od komunisti i partizani i zna li uopče ovi ča je pisa,oli bija umni vođa,šta je sa ovin natpison uopče tija napisat i da ne bude ovo na kraju ka ono, kad su se itali izjavaman o orjunašstvu pa su se kasnije ispravljali da nisu oni tako mislili i kako ji je krivo protumačilo ili je ovo ono,da si danas ovo,sutra si ono,prikosutra si ništo treče,jer je niko sebi uzeja za pravo mi reč da nisan ono ča jesan,nego san ono ča mi oti reče da san? A ko je oti?? I kome ovo sve skupa triba??

113

Ispeci pa reci:

One Comment add one

  1. mudrajko says:

    Sigurno na ovi način očedu istaknit svoj ponos jer im je klub za vrime drugoga rata igra u fašističkoj lizi ?

Komentiraj