Google
5,886

Sučurački pučki pivači nastupali su u Spliskoj prvostolnici

Datum:May 4, 2014 12:40 pm
Comments
Komentiraj

Jučera su povodon Svetoga Duje crkovni pučki pivači iz našega sela nastupali u Spliskoj prvostolnici-katedrali Svetoga Duje.
Bila je to lipa večer u kojoj se za vrime pivane mise najpri moga čut zbor časni Sestara Milosrdnica sa isturenim vokalom koji je malo koga ostavija ravnodušnin i da san zna bija bi odma na početak mise doša i još ništo,ako čujete da diko pivadu obavezno ji ajdete slušat. Posli mise su nastupali naši Sučurani sa pismama:”Isuse svih spasitelju,Puče moj,Ispovidajte se,Zdravo morska zvijezdo,Pjevajmo bračo krščani,Tebe Boga hvalimo. Ka i uvik u ovoj crkvi ostanen zapanjen akustikon koja iz pivači izvlači ono najbolje,ne tribaju tot nikakvi mikrofoni,sve se savršeno čuje,a prostor sve upija tako da nema jeke koja se more čut od strofe prije ča se miša sa onin šta trenutno pivadu i onda na kraju ne razumiš tri dila besid.
Posli naši pivači nastupili su i pučki crkovni pivači iz Lukšiča,a zanimljivo je kako je i Don Ivan Grubišič bija cilo vrime dokle naši nisu završili sa pivanjen.

Ovo su Lušičani:

Ovo su Sestre Milosrdnice:

Ispeci pa reci:

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: