Google
6,911

Željko Pervan nikidan u Splitu

Datum:November 15, 2013 11:42 am
Comments
Komentiraj

To je bija urnebes di je cili uru i pedeset minuti koliko to traje prisutne natira da se vatadu za drob od smija.
Naravno tot je bilo riči o nezaobilazniman muško-ženskin odnosiman i o tome kako ti kad si momak doma cilo vrime govoridu,ajde kad češ se više oženit biče ti lipo,a kad postaviš pitanje jeli tako ka tebi onda dobiješ odgovor ma pusti drugo je ovo. I kad ka momak i cura večerajete diko vanka ti naravno naručiš pun pijat mesine,a ona cili jedan list od salate s tin da ga polak ostavi jerbo da jon je puno,e a kad izgovoriš ono sudbonosno DA onda reče sada san ja na redu i više ne ji list od salate nego jon je obrok dva odojka.

I to kako prije braka najpri skontadu račun ka ono kuča + vikendica x bankovna knjižica = ajde može,a ako je štako krivo skontala onda te cilo vrime bada,a vidi Franceka kako je diga još jedan kat,a vidi Martin je kupija novu autu ili kako su Petrusimuliči išli na Havaje,a to naravno čini onda kad se zavališ u fotelju za čako pogledat ili pročitat. Pa onda je spomenija kako dici danas deboto pa ne moreš ništa reč,jerbo ako slučajno zaključidu da si jin se obratija krivin tonon če te još i tužit.

Pa o bananama koje te nako lipe žute paru ka sa slike mamidu da ji vazmeš,a ona te napadne,vidi ga otkida dici od usta,a pošto ka po običaju to niko ne ji pa one za par dan pocrnidu onda ti dođe pa reče ,a ča je ča ne jiš banane oli čemo ji bacat.
A ka i uvik tot je i neizbježna tema o Sloveniji i da kolika je triba jin samo jedna čistačica i to na polak radnoga vrimena i kako Austrijancima smeta buka iz njiovoga diska ili Talijancima dim kad u Sloveniji zapalidu španjulet i da Slovenci koliko jin je more znadu sve ribe po imeniman. Pita san pri dvi tri godine ovoga Vilija iz Slovenije da kako oni gledadu na Pervana kad jin dođe u goste,a vako jin ga uvik spušta,a on če meni lipo, kad dođe u nas onda spominje vas. A sad su došli na red i političari o kojiman neču puno jerbo do sutra nebi bija gotov,npr bilo je o tome da još samo fali da zamisto da mi biramo Vlada počme birat narod koji joj odgovara. Pa onda je govorija kako smo tot od stolječa sedmoga,a samo nas je četiri milijuna i trista iljad,a da bi on sam u toliko vrimena bija osan napravija,pa onda o vječitomen misteriju zašto žene,nji desetak u grupi gredu u zahod. Govorija je i o modernoj umjetnosti i o tome kako umjetnik naruči kamijon pun smeča kojega triba baš na određenu lokaciju iskipat pa ga onda ovi okolo opasa sa trakon i bugne niko ime,a onda dođe svita i divi se tome djelu.

Bila je rič i o pismama koje svakodnevno slušamo i na kojima se nezaobilazno spominje more,kamen ko če obrat maslinu. A ti,zamisto da pivaš oberi je. Ovo je prvi puta da je ništo šta triba počet to počelo na vrime,a pošto se u nas naviklo kasnit Pervan koji je več počeja bija ometan ulasciman pa je tako ovu jednu ča je ušla cilo vrime mučeči pratija pogledon,a dosta je bilo to vidit pa da publika prasne u smij i onda joj je usput doda- tako ti kirurg doša na vrime,a i ja san isto tako bija uvršten u njegov repertoar i tu večer dobija dvadesetak sekundi “slave” kad san iskoristija blagodati ove digitalne tehnologije di u odnosu na film na kojemu štediš snimke i pažljivo slikaješ ovo na karticu učineš jednu par iljad slik za da bi od otoga izvuka dvi šta valjadu (i onda su danas svi fotografi) pa mi je reka da san ga satra sa ton crvenon točkicon (to je od infra crvenoga svitla šta blic pošalje prema određenoj osobi za da zna koliko če bljesnit) i doda da tako me slikavalo za onu keramičku sličicu,šta mu iako se svima kojima je uputija pecete odma i ispriča uopče nije bilo za zamirit,a i na kraju kad pogledaš šta je sve o sebi izgovorija onda mu stvarno nimaš šta drugo reč nego to da je pravi zabavljač i za one koji ga nisu gledali preporuka je svakako ajdete i neče Van bit žaj.

Ispeci pa reci:

3 Comments add one

  1. pechina says:

    A neno oli si zaboravija na onu osan uri sna,osan uri rada i osan uri zabave?

  2. mudrajko says:

    He he ovo mi je baza sa nama i slovencima isto kao u malome mistu kad je roko reka vodiču da kad bude vodija u obilazak nijemce za ruševine reče da su to napravili talijani,a talijancima reče da su to srušili nijemci

  3. pechina says:

    Nevalja se neno odricat.Vidi npr.zakon od izvlaštenju ima si ga onda,a i sad ga isto tako jemamo.Pa ti govori po ovu novu to je moje privatno vlasništvo.

Komentiraj