Google
3,156

“Bezimena dvorana”

Datum:April 7, 2013 3:48 pm
Comments
Komentiraj

Priča selo

Ove dane se kroza selo ne more proč,a da se ne čuju priče koje kolaju sa razni stran tako da iz svega toga triba pinceton vadit beside i bavit se slagalicon da bi uspija doč do nikoga logičnoga objašnjenja zašto se sve zakonpliciralo i zašto se ne moredu dogovorit okolo imena nove sporske dvorane u Sučurcu. Ka prvi prijedlog bilo je da se dvorana zove po pokonjemu plivačkome maratoncu Veljku Rogošiču koji je Kaštelanin,poznat širon svita.Ne, to ime ne odgovara i Mjesni odbor Kaštel Sučurca je izaša u javnost kako nema ništa protiv Rogošiča,ali da se njegovin imenon kad se napravi nazove bazen,a ne sporska dvorana i predložili su da ime dvorane bude Sokolana prema lokalitetu na kojemu se nalazi i da če oni priko udrug krenit u sakupljanje peticije za ovakvi prijedlog.Prije niki dan održana je sjednica Kaštelanske Komisije za spomen obilježja i imena trgov i ulic na kojoj je svi šest članov komisije odbacilo prijedlog da se dvorani da ime po najpoznatijemu Kaštelaninu u svitu Veljku Rogošiču.Da bi stvar bila još zanimljivija-intrigantnija govori se da je razlog jednoglasnome odbijanju bija to šta je Rogošič 1975 godine pripliva maraton od Visa do Splita i za oti podvig od Tita dobija ručni sat? Sjednica je bila zatvorena za javnost tako da se nije moglo dobit i službeno objašnjenje ovakve odluke i razloga zašto je ona donesena.E a sad ono predivno ALI,Sučurane koji ka šta san več na početku reka na svakome kantunu pričadu o “slučaju dvorana”brka činjenica zašto je Mjesni odbor Kaštel Sučurca odusta od imena Sokolana i sada iša sa novin prijedlogon koji je iznija Marin Katič,ujedno i član ove komisije u ime Mjesnoga odbora K. Sučurca da se dvorana nazove Kaštel Sučurac??
A ja bi nadoda da bi bilo najboje da se nazove “Bezimena dvorana” i da se jedan put zauvik prestane sa podapinjanjen nog i sa gubljenjen energije i vrimena okolo nebitni stvari i krene se sa riješavanjen stvarnih problema. E,i, još san zaboravija,a na dvoranu bi meka i veliku ploču sa malo dužin objašnjenjen tako da buduča pokoljenja znadu zašto se dvorana tako zove.

Ispeci pa reci:

6 Comments add one

 1. mudrajko says:

  Ima dva načina kako dospit u novine ili češ napravit nešto za dobrobit ili nečeš mapravit ništa,a onoga koji pokušava nešto napraviti sa svih stran dotuč i gadit. Ovo drugo je puno lakše.

 2. LiliHip says:

  Što reći na ovo? Ako je prijedlog da se dvorana nazove po Veljku Rogošiću odbačen zbog tog što je pok. Veljko zbog preplivane dionice od Visa do Splita od Tita dobio sat ,kako bi po tom kriteriju trebalo tretirati Franju Tuđmana koji je bio ni više ni manje nego titov general,a zna se kako su generali bili titova produžena ruka i što se u ono vrijeme radilo.Prije neki dan su se počeli sakupljati potpisi protiv gradnje Tuđmanovog spomenika u Splitu što je HDZ osudio,ali zašto su to osudili, jer kada Rogošić mora trpjeti konzekvence zbog titovog sata,što je tu onda čudno kako su ljudi protiv spomenika titovom generalu?

 3. masograd says:

  ma nevaja tu povlacit nike paralele sa drugiman nego nerazumim kako to sdpovac zastupa hdz i ća to oni mogu jemat pruti sata

 4. alkar says:

  Kako to ne razumiš masograd,ni jedni,ni drugi nisu na vlasti,a Berket
  bi moga opet pobjedit na ovin izborin.

 5. masograd says:

  ajde alkar ako hdz i sdp i nisu baš na vlasti onda su jušto pri vlasti okolo vlasti cak iznad vlasti svejedno.pogledaj samo ote im komisije oli odbore braco i seka navik zajedno i restu ruku pod ruku minja im se samo ludi caca

 6. mudrajko says:

  Pojedincima nije smetalo bit sekretar partije,a sad im smeta šta je Veljko nosija titov sat?

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: