Google
5,046

Dan antifašističke borbe

Datum:June 22, 2013 11:28 am
Comments
Komentiraj

Na današnji dan točnije prije 72 godine u šumi Brezovica kraj Siska oformljen je Prvi sisački partizanski odred koji je ujedno bija i prvi antifašistički odred u Hrvaskoj i u Evropi.Povodom ovoga dana Sučurački antifašisti
su jučer položili vijence i zapalili sviče na spomen kosturnici poginulih antifašista i spomen ploči postrojbe “Putalj” nastaloj u Domovinskome ratu.

Triba naglasit kako i dan danas ima oni šta antifašističku borbu smatraju ideološkom,tako da su ti isti antifašisti iako su prije 72 godine goloruki krenili protiv fašističkoga neprijatelja i istirali ga iz naše Domovine nazivani raznin pogrdnin imenima,
tretirani su gore od agresora koji nan je onda rascipa zemlju porušija i zapalija sve ča smo jemali i iza sebe ostavija pustoš.
Žalosno je kako je početkon devedeseti godin na te ljude krenila hajka,a spomenici antifašistima diljen zemlje bivaju razrušeni.
Kakvu se poruku tada poslalo mladim naraštajima,a znamo za onu izreku: “Stabljika se ispravlja dok je mlada”.
Ako niste znali Sučurac je jedan od oni misti di je predvlada razum i di se dugotrajnin razgovorima i dogovorima došlo do toga da svi spomenici i ploče postavljene sudionicima NOR-a bivaju sačuvani.

Ispeci pa reci:

One Comment add one

  1. masograd says:

    je moj admine ali ne vidim ja tu baš puno razuma ako jedni mogu imat plocu sa imenima a drugi su bezimeni

Komentiraj