Google
897

Evo ga,završila je škola

Datum:June 17, 2019 9:20 am
Comments
Komentiraj

A ča jema da je počela,a u petak je školsko zvono označilo kraj ove školske godine.

Zvrrrrrrrr, zazvonilo je zvono u Osnovnoj školi kneza Mislava,a generacija ovogodišnji osmaši čula ga je zadnji put i mislija san kako če sad odozgara sa kata letit put izlazni vraat za ča pri izač,ali san se privarija, pomalo su s noge na nogu izlazili,parilo je ka da činidu korak naprid,dva unazad, isto ka da jin se nije dalo zauvik napustit zgradu škole u koju su ušli ka mala dičica,a sada je napuštaju ka momci i cure.

Koliko su samo dogodovštin imali u ovi osan godin? Plača,zbog koje loše ocjene,smija,koliko je nji upoznalo simpatiju,po prvi put se zaljubilo, pa i poljubilo baš u ovoj zgradi, kroz koja vrata danas zadnji put izlazidu. Očito je kako su iako u vitru i oni svjesni da jin više ništa neče bit isto. A sad svako od nji ide na svoju bandu, neko za krojača, ovi za zubara, pa vozača autobusa, likara, maranguna, električara, učitelja-icu, automehaničara,političara… di če sidit u nikiman drugiman klupan sa nekin novin, nepoznatin licima s kojima če isto tako sklopit poznanstva i prijateljstva,jer to je tako,život ide dalje,nepredvidiv je i pun stresov,ali ipak „Od kolijevke pa do groba najlipše je đačko doba i neka jin je sa sričon i da se svi lipo upišedu tamo di bi tili i da jin se svi snovi u životu ispunidu upravo onako kako to budu zamislili.

Ali,zanji dan je zanji dan i triba oto proslavit,pa su se uputili prema Sokolani di su,kako ko,u more letili,niko u robi,niko bez nje,kako je ko uspija,naravno,oni ča uvik jemadu ništo za grintat su jin pribotunali ča su se prosipljali sa brašnon…,ajde pustite dicu na miru,nemojmo jin punit glave Vašiman pizdarijan,bilo bi bolje da se svi skupa uvatimo, svak tamo di ko more čako učinit i napravimo sve za stvorit uvjete da nan dica kad završidu škole ostanedu u svojoj Domovini,a ne da gredu u tuđe zemlje živit.

A pogledajte samo ovi natpis ča je jedan od osmi razredi jema na svojoj majici,”Pamet nas je lovila,ali mi smo bili brži”,jači je od onoga prošlogodišnjega,”Imamo više izostanaka od saborskih zastupnika”.Bome, dobri su.

Ispeci pa reci:

4 Comments add one

 1. pcelica radilica says:

  E pechina,pechina,šta mi uradi?
  Posli ovoga tvoga posta osjećam grop u grlu,a suze idu niz obraze.

 2. mudrajko says:

  Ja san svatija da bi ove riči tribale utjecat na nji-političare,ne na nas? 😀

 3. LiliHip says:

  Mudrajko,vidjet ćemo za mjesec-dva da-li je utjecalo na političare. Prvi ispit im je,da-li će Grad svoj djeci koja pohađaju Osnovnu školu kupiti radne bilježnice?

 4. ja mislim says:

  Bice lili ka i lani da ONI imaju za radne
  ko nema neka se misli

Komentiraj