Google
527

I stanovnici Sučurca moredu sudjelovat u kreiranju gradskoga proračuna-buđeta

Datum:September 28, 2020 7:50 pm
Comments
Komentiraj

Postavio:adminDatum:October 4, 2019 5:45 pm

054a

Gradovi i opčine sve to očedu držat nikako zakukuljeno,ča po onoj novoj popularnoj besidi oče reč nisu baš transparentni za animiranje građani po ovomen pitanju.
Buđet, oli ti ga proračun nikoga grada oli opčine je dobrin dilon unaprid definiran,a oni dijal ča nije postoji mogučnost da ga mi građani sa svojiman prijedloziman o prioritetiman koji su nan u selo bitni za šta kvalitetnije življenje definiramo.

To se zove praksa participativnoga odlučivanja.

A kako se mi to moremo uključit u davanje prijedlozi ča bi tili da nan se u selo napravi?

A Mjesni odbor bi triba održat javnu raspravu u kojoj bi MI,stanovnici našega sela pridlagali i di bi se glasalo o timan prijedloziman nakon čega bi se vidilo koji su nan prioriteti koji bi se proslijedili prema Gradu koji bi to uzeja u razmatranje i dijal odo toga meka u proračunsku stavku.

I ča sad kad ovo sve znamo? A ništa,ako MO neče sprovest javnu raspravu koju če prije toga dobro reklamirat da svi zainteresirani moredu doč i reč ča mislidu.

Vidin da jema oni ča se reklamiradu i več su počeli sa održavanjiman oti javni rasprav.
A ča je sa nan? Zanja sjednica o Mjesnoga Odbora bila je 23.08.,a ona ča je tribala bit u deveti misec presjednik MO-a uopče nije sazva, pa tako nije ni održana,iako smo u međuvrimenu tražili hitnu sjednicu MO-a zbog nepoštivanja dogovora sa Gradom da če početkon školske godine opet krenit “Sučuračka Duja”,a evo smo debelo zagazili i u deseti misec i nije valjda da če se koko igrat ili da čemo zbog nečije aljkavosti doč u stisku sa vrimenon i da građanke i građani našega sela nečedu moč iskoristit svoju zakonsku mogučnost u odlučivanju,šta smatradu ka prioritet u što bi tili da se potroši onaj dio novca o kojem MI možemo odlučivat,a koja je več par godin u našemu MO zapostavljena.

Tako da sad i javno zoven presjednika MO-a da odma (da nas ne “zgazi” vrime) sazove sjednicu Mjesnoga Odbora di se uz ostale točke moramo dogovorit i o ovoj javnoj raspravi na kojoj bi stanovnici-ce Sučurca donili odluku šta smatraju ka prioritet da se u selu triba šta hitnije napravit!

Valjda ne mislidu pod ovo, javna rasprava čako smislit,pa da to bude rasprava u kojoj se neče moč usmeno raspravljat,jer oni koji su na nikiman funkcijan na svakakve načine izbjegavadu stat isprid oni koji su ji na ote funkcije birali?

A ča je cilj ovakvomen načinu sudjelovanja građana u donošenju buđeta-proračuna grada oli opčine,a to da direktno odlučijemo o tomen kako i di če se trošit naš novac i ujedno se ide s tin da če ovakvi način bitno utjecat na suzbijanje korupcije i da če na ovi način rest povjerenje između lokalne politike i građana.

E OVO GORI ČA STE PROČITALI JE TEXT OD LANI.

A šta imamo ovu godinu? A imamo to da je naš Mjesni Odbor zbog HDZ-a u blokadi,a i ovo je jedan od razlozi,obrazloženje-jer prilani kad smo se nakon izbori oformili 2018g.,na prvoj san sjednici reka kako je kasno za ovako nešto,ali da imaju na umu sljedeču godinu i triba bit spreman i znat kad-rok i šta po ovomen pitanju triba napravit da nan se u 2019g. nešto nepredviđeno ne dogodi,pa su na ti moj prijedlog ovi iz večinske stranke HDZ odma počeli,da okle to meni,triba to vidit,provjerit,eto jemate godinu daan pa provjerajite,e i ča se dogodilo nakon godinu daan,a odma san na vrime u osmi misec najavija da vididu kako to triba ič,da nas ne iznenadi deseti misec kad bi tribali prema gradu ič sa našin prijedlogon o dijelu financiranja za 2020g. i onda je opet od večine bilo,kako to triba provjerit,okle to meni da građani moredu u tomen participirat…,a lipo san jin prošlu godinu reka da neka provjeridu,ali… dogodilo se to, da zbog manipulacije večine u Mjesnomen Odboru ni prošlu godinu nismo omogučili sudjelovanje građana u donošenju buđeta-proračuna grada,a to da direktno odlučijemo o tomen kako i di če se trošit dio našega novca zaboravimo i ovu godinu,jer ka šta san več gori napisa,HDZ je blokira rad Mjesnoga Odbora i zbog toga sjednic nima več šest miseci,a razlog je kako ovi o kojemu pišen,tako i svi ostali prijedlozi koji su došli od strane opozicije,a koje su čak i oni na poziciji morali prihvatit,jer stojidu ka i mi u istomen selu i isto ka i mi vididu da te probleme triba riješit,ali zanimljivo,kako sa njiove strane oti problemi na sjednicama,kao prijedlozi nisu izneseni…
Moga bi ja sad o ovomen na dugo i široko,pet daan u komadu pisat,ali neču.

Komentiraj