Google
1,278

Ima več niko vrime da se u selu o tomen priča

Datum:August 9, 2018 6:41 pm
Comments
Komentiraj

Zašto Grad Kaštila sviman Osnovnoškolciman neče financirat radne bilježnice?

Najpri ako jema koko da nezna,pojasnit ču o čemu se radi,a radi se o tomen da je županija ovu godinu svima Osnovnoškolciman u školaman kojima je ona osnivač, financirala školske knjige,a župan je,kad je pri koji misec ipo-dva, to obznanija javnosti reka,a neka se gradovi i opčine pobrinedu za radne bilježnice i pribor,pa je tako na sjednici Graskoga viječa Kaštili koja je bila pri dvadesetak daan donešena odluka da če se sa trista kuun sufinancirat kupnja radni bilježnic samo najpotribnijiman obiteljiman u koje ulaze obitelji sa četvero i više dice, di če svako dite koje ide u osnovnu školu dobit spomenuta sredstva,dica koja su u Osnovnoj školi od roditelja koji su korisnici osigurane minimalne naknade i obitelji sa troje dice, uz klauzulu koja glasi da sredstva moredu dobit samo onda ako svo troje dice gre u Osnovnu školu.
Ovo zanje sa troje dice večini je nejasno,ako se več tilo pomoč roditeljiman koji imadu troje dice,a nima političara koji ne spominje demografsku obnovu Hrvaske,onda ispada ka da je ovo nika greška?
Ili,ka da se ovo krivo protumačilo?
Zašto,ako se več tilo pomoč roditeljiman sa troje dice, stoji ota klauzula,a oli dite koje ne gre u Osnovnu školu više nije njiovo,(naše dite) i takvoj obitelji kojoj je jedno dite u sridnjoj,za ovo dvoje dice u Osnovnoj školi ne triba pomoč????

A ono o čemu selo bruji od kako je ota Sjednica Graskoga viječa završila je i istup pročelnice Sandre Zokić (more se vidit na videju od 9.sjednice koji se nalazi na službeniman stranicaman Grada) koja je dok je okupljeniman Viječniciman odgovarala na postavljena pitanja o tomen zašto i ostala dica ne moredu dobit sredstva, u jednom momentu rekla-nije izvučeno iz konteksta:”Ja imam jedno dijete i ne želim “200” kuna za radne bilježnice,a ima nas takvih koliko hoćeš još.”

Šta reč na ovu izjavu,znan kako triba niko stat i branit neku tamo političku odluku,ma kako ona nepopularna bila,ali,je li se pročelnica mogla malo drugačije izrazit?

Mogla je. Malo san progugla plače ovakvi i slični funkcij koju pročelnica Sandra obnaša (znači govorimo o čistoj plači,nikakviman naknadaman koje ko ima u razniman odboriman) i moran pročelnici reč,jerbo očito to nezna,kako jema puuuno roditelji koji npr.jemadu dvoje,troje…dice,a primanja njih oboje, nisu ni približno ka šta su Vaša i pomoč Grada bi im i te kako dobro došla.

Meni je drago čut kako Vas ima dosta kojiman ta pomoč okolo kupnje radni bilježnic nije potribna,a pa ste sigurno prema županiji uputili pismo zahvale kako Vama ni novac, koji je županija predvidila za kupnju knjiga(udžbenika) nije potriban, tako da znadu na vrime i kanaliziradu sredstva za one kojima triba i koji svojoj dici radne bilježnice moredu jedino kroz razna odricanja priuštit, jer ako to niste znali,po istraživanjiman nekih stranih instituta u Hrvatskoj okolo tri milijuna ljudi ne živi dobro-kako se to popularno reče,jedva krpa kraj sa krajen.

Na videju se moglo čut kako je presjednik Graskoga vijeća Udovičić pročelnicu Sandru pita, bi li se sredstva za radne bilježnice(za sve) mogla osigurat bez rebalansa,pročelnica je odgovorila da bi za tako nešto tribalo učinit proračunski rebalans, a pošto se mora poštovat procedura, Udovičić je reka kako bi to značilo da bi ušli u deseti misec,a nastava če onda več poprilično krenit.

A sad se postavlja pitanje kako grad Sinj jema sredstva za radne bilježnice za svu dicu i to su učinili na vrime,kako to grad Supetar more odvojit sredstva za svu dicu i još če ji na klupe čekat posebno dizajnirane bilježnice-teke za pisanje,na kojiman če bit poučni motivi,poput radnja,poslova i aktivnosti kojima se bave supetarski vatrogasci,ka i motivi o borbi protiv nasilja,a sve u sklopu projekta Sritna dica-Sritan grad,pa onda grad Split koji je osnivač svoji Osnovni školi če isto tako financirat roditelje u kupnji knjig i radni bilježnic s tin da če roditelji naknadno u školaman dobivat novac,kako to ima sredstva i navrime je donija odluku grad,opčina…????

P.S. I na kraju jema još jedna zanimljivost ka npr. kako je spliska Udruga za Esperanto od grada Kaštili dobila sredstva od 3000 kuna,dokle je npr. Kaštelanska Udruga KEKS (Krizni eko Kaštelanski stožer) koja sudjeluje u razniman aktivnostiman po pitanju ekologije u Kaštiliman ili npr. čiji su se članovi sastali sa dužnosnicima Američkoga veleposlanstva u Republici Hrvatskoj,(odjela za gospodarstvo) na radnomen sastanku koji je održan na zahtjev Amerikanac, dobila 1500 kuna????

Ispeci pa reci:

6 Comments add one

 1. miritan i ja sta rec says:

  lipo je cut kako vunkcionerima ne triba za radne biljeznice samo ocito zaboravljaju da su im lipe place omogucili oni kojima je novac za radne biljeznice i te kako potriban
  mozete se sramit

 2. mudrajko says:

  Iz odavnih dana je poslovica daj čoviku vlast i vrlo brzo će se pokazat kakav je.

 3. pcelica radilica says:

  Pojedini političari uopće nemaju empatije,već se ponašaju poput robota.
  Kakva ironija. Na istoj sjednici donose odluku o pokretanju platforme,”Kaštela grad prijatelj djece” i kako za svako dijete nije osiguran novac za radne bilježnice? ? Bože moj šta je ovo došlo i dokle će ovo ovako?

 4. LiliHip says:

  Ja sam mislio kako su se oni šalili kada su kazali kako će ozbiljno pristupiti problemu demografske obnove,ali sada vidim da nisu.
  Moram priznati kako imaju vrlo zanimljiv pristup.

 5. ja mislim says:

  Oce oce podilice nam lovu kako nece mozda oce godinu prije lokalnih izbora.
  Samo mi je cudno zasto nisu poslusali preporuku svoga zupana?

 6. miritan i ja sta rec says:

  sit gladnome ne viruje svi na isti kazan i stvari bi se u 24 ure prominile!

Komentiraj