Google
4,969

O Starčevićevoj se u selu govori da je ovi napisa ovo,a ovi ono,pa evo na šta je ko napisa

Datum:March 27, 2017 11:19 pm
Comments
Komentiraj

Ovakvi sličan text i Sučurački MO je uputija prema gradu:

dopis grad 1 2

dopis grad2 2

MO odgovor na dopis za starčevićevu 2

A onda je Željan Jurlin-viječnik MO-a K.Sučurac na odgovor iz grada napisa ovo:

– Nitko od Grada nije ni tražio, a niti se pozivao na obvezu osiguranja parkirnih mjesta iako i takva mogućnost postoji kao rješenje. Dobar primjer je upravo Trpimirova ulica (kraj ambulante) koja je iako dvotračna još je daleko uža od Starčevićeve. Tako da se recimo auta prilikom mimoilaženja moraju doslovno uspet na pješaćki nogostup.

– Starčevićeva je pak asfaltirana 1976., a ne 2016.g. kad je samo dovršena u istočnom djelu. Međutim, osnovni problem ne rješava MO, već Grad Kaštela. Odnosno gradska uprava koja je bez gotovo ikakvih (zakonskih, ekonomskih, gospodarskih, katastarskih, prometnih itd.) preduvjeta od sporedne lokalne ulice napravila središnju gradsku prometnicu.

– Prometna oznaka ionako već postoji i to na magistrali sa zabranom skretanja u mjesto i to SVIM kamionima preko 5,5 tona. Zatim na staroj kaštelanskoj cesti pa čak i ispod skretanja u Starčevićevu ulicu, a što držimo skroz nedostatnim. Dakle, ovakav apsurdan odgovor pročelnice je apsolutno u neskladu s onim što naši mještani traže. Pridržavanje zakona svima i za sve jednako. Ne selektivo i parcijalno određivati ili tumačit zajedničke propise i to ovisno od ulice do ulice ili u skladu s bilo čijim osobnim interesima. Aludiranje na nečiju socijalnu osjetljivost ili zapošljavanje je ispod svake razine odgovora jer bez obzira na oznaku (obilježavanje) zabrana svejedno postoji. Ne postoje jedino sankcije i pridržavanje propisa. Pogotovo što dodatno govorimo o gradu kojeg ste svojim nemarom i nesposobnošću doveli u razinu jednog Černobila. Nadodajmo u tom smislu i samu bivšu pilanu koja je u vrijeme DR-a opljačkana i uništena. Ubrajate li u zaposenike možda i PP čiji djelatnici rade u iznajmljenim prostorima, iako recimo Grad na raspolaganju ima puno adekvatniji gradski prostor i kojeg ne treba dodatno plačati. Ili stanicu za tehnički pregled koja mimo svih propisa vrši pregled vozila preko 5,5. tona. Isto tako je važno nadodati da je u Starčevićevoj ulici od tegljača smrtno  nastradalo već jedno dijete. Treba li se to po nekima možda ponoviti kako bi se shvatila ukupna problematika i tko će u tom slučaju biti odgovoran ?

Ispeci pa reci:

4 Comments add one

 1. LiliHip says:

  Kako sam razumjeo,sličan dopis, ovom gore, poslao je i MO,a dolje je odgovor proćelnice?
  Stoga se ne mogu načuditi odgovoru proćelnice Pelivan?
  O ćem proćelnica u svom odgovoru govori? O branju krušaka? Ako ne zbog sigurnosti građana, koja je, kako se može vidjeti u dopisu,ugrožena,a onda bar iz pristojnosti i uvažavanja druge strane,proćelnica Pelivan je mogla izići na teren, vidjeti o ćem se radi i napisati odgovor,pa to onda nebi bilo “ovaj u kupe,ovaj u špade”.
  Ovo je prilično neozbiljan pristup,o vrlo ozbiljnoj temi!

 2. mudrajko says:

  Meni je u odgovoru proćelnice zapelo za oko ne uvažavanje Mjesnog odbora koji je pisao o konkrektnim problemima. Posli u tekstu je uslijedilo uvažavanje Mjesnog odbora kojem se sugerira šta će napisat u planu za 2018 godinu ?

 3. miritan i ja sta rec says:

  Ako se ne vezemo dobijemo kaznu jer je to zbog nase sigurnosti a ako vozac slepera prekrsi znak zabrane prolaza i udje u naselje di ugrozava sigurnost gradjana onda nikome nista?

 4. ja mislim says:

  Vrlo zanimljiv odgovor od gospodje procelnice a kad se gasija jugovinil i nekoliko tisuca ljudi ostalo bez posla to nikoga nije zabrinilo?

Komentiraj