Google
1,966

Očemo li ostat bez starega kanpanela? (drugi put)

Datum:January 17, 2018 12:44 pm
Comments
Komentiraj

Nikidan ste mogli pročitat šta su sve Sučurani pritrpili za napravit staru crkvu,a za one šta bi tribali,a možda neznadu,ovi naš kanpanel nije,tamo još jedna građevina iz naše povijesti,več je uz to i spomenik nevinin žrtvan, nastradaliman u bonbardiranju u II Svjeskomen ratu u kojemu je u jednomen danu Sučurac osta bez deset posto stanovnika i more bit sram sve one koji su dopustili da nan je kanpanel danas ovako zapušten.

Lani u četvrti misec pisa san o katastrofalnomen stanju staroga kanpanela o kojemu mi je govorija jedan naš sučurački meštar i objasnija kako nan zbog vode koja cilo vrime prolazi kroz njegove zidove, kanpanel,jednostavno propada,tako da uz oštečenja vidljiva golin okon imamo i nevidljivi oštečenji za koja mi lajci neznamo,a koja bi, kako mi je ovi meštar reka,mogla bit velika opasnost,za ovi naš stari kanpanejal.


Ovo doli je text od četvrtoga niseca prošle godine:

O čemu se radi? Ima več koju godinu da san primjetija kako su na staremu kanpanelu fuge između stin,najpri di koja,a sad sve više,pogotovo na zapadnoj strani od kanpanela cilo vrime ka mokre i to nima veze je li pada ili je padala kiša,je li suvo bez kiše,je li na buru,oli na jugo,lito,zima,jesen,proliče,uvik je između fuug mokro,a da ima mista zabrinutosti pokazalo se kad me je lani,tamo nigdi u osmi misecu u selo trevija jedan naš meštar-zidar (ne priučeni),nego je od prvega dana peka zanat onako kako triba i ka meštar i penziju zaslužija.

I govori on meni da je li ja vidin ča se događa sa kanpanelon,a ne vidin,a da jeli vidin ovo ča je cilo vrime mokro,a to vidin i kako koga u selo pitan da jeli se i njemu čini kako je malo čudno da se ovo vlage pojavljije onda mi reče da ja to umišljan,a baš mi je drago da san sad trevija na ovoga i da nisan ovo umislija,ali po ovemu kako priča bilo bi boje da nije istina,jerbo kako mi on govori,između stinj se uvukla vlaga i sa svakon novon kišon dolazi nova voda koja ni malo ne čini dobro kanpanelu i pitanje je u kakvomen je stanju i ča če sa njin bit,a pitan ja njega,da kako se onda i liti ove fleke isto vididu,kako se od vručine to ne osuši,a on če meni da je to između zidov i da se to puno,puuuno teško suši. I od kako mi je to reka,svaki put kad me opet vidi u selo pita me da kako još nisan ništa o tomen napisa,triba djelovat,a ja njemu,čekaj, neču se ni ja baš zalitat, i vako kad ko ča napišen uvik se krivo protumači,pratin kako to sve gre,oče li se vlaga povuč,a sad vidin i ja da se to nikako ne povlači,nego gre sve šire,pa je vrime da se o tomen javno ništo reče i da se možda stručnjaci okolo toga zabavidu i ispitadu ča se to događa sa našin kanpanelon,ipak san ja lajk,a ne mora bit u pravu ni meštar,ali za maknit bilo kakvu sumnju oko možebitnoga propadanja kanpanela nije na odmet da struka reče svoju!

004

005

Slike 28844

Slike 24539

Slike 24540

Slike 24542

Slike 24543

Slike 28843

Ispeci pa reci:

5 Comments add one

 1. mudrajko says:

  Oće sramit će se kako neće. Kad bi se za sve sramili ostali bi bez obrazi jer bi im do sad bili izgorili.

 2. miritan i ja sta rec says:

  Ako se nedaj boze kampanelu sta dogodi onda na njega triba postavit plocu sa imenima svih onih koji su sa svojim ne cinjenjem nista omogucili da se to i dogodi!

 3. LiliHip says:

  Da-li ćemo ostati bez starog zvonika? Ako se nastavi s ovakvim nemarom,onda sigurno hoćemo. Da-li mi netko npr. može objasniti trošenje ogromne količine novca na takozvanu ljubavnu priču iz Lukšića? Da-li to znači pošto je od dole,da je čak i to važnije od sućuračkog zvonika?

 4. pcelica radilica says:

  Pechina, pechina šta si mi napravija. Navukli su mi se otac i mater pa im svako malo moram otvorit ganjc, a na ovo su rekli da Sućurani puno dobro pamte,kako one šta su puno dobra učinili za selo,tako i one šta su selu učinili štetu!

 5. ja mislim says:

  svi ste dobro napisali i ti lizalice cuda novca se trosi na svakakve gluposti a zvonik neka propada sramota!

Komentiraj