Google
1,109

Performans oslobađanja K. Sučurca od strane sučuračkih aktivista

Datum:March 16, 2021 11:05 am
Comments
Komentiraj

Nakon dugi sedandeset i pet godin napokon je pala željezna „zavjesa“ (ograda)koja je doli uz more dilila Sučurac od ostatka Kaštili,pa kako su aktivisti rekli, ovo je simbolični izlazak iz obruča interesno političkih lobija koji godinama obečavadu šetnicu, koja bi Sučurac napokon tribala povezat sa ostatkom Grada Kaštili.

Uz brojne ali očito uzaludne zahtjeve velikog dijela mještana i viječnika K. Sučurca, upučene gradskim dužnosnicima, da se naše misto napokon izvuče iz dugogodišnje izolacije, kako bi se spojilo s ostalim mistima u Kaštilima, „gerilci“ iz našega sela- Sučurca odlučili su se samoincijativno krenit u oslobađanje svoga mista. Kako i sami sudionici nakon akcije svjedoče, očekivali su da če se u ovo predizborno vrime, kao i uvik, netko sitit i ako ništa drugo onda bar simbolično pokrenit poneki hvale vridan projekat u svome mistu, ali vidjevši da od toga nema ništa onda su krenili u vlastitu realizaciju i odlučili na otvaranje dugo priželjkivane šetnice.

Podsječaju svekoliku zainteresiranu javnost kako je dana 4. srpnja 2019. večinom glasova po prvi put nakon sedan godin, usvojen novi Generalni urbanistički plan (GUP) kojim su određene površine na kojima je moguče gradit, šta se na njima može gradit i kolika je dopuštena veličina građevina. Njime se definiralo uređenje bivšeg područja Jugovinila, koji se kao važni gradski projekat iz turističke prenamjenio u zonu u kojoj če bit dozvoljena izgradnja turističko poslovnih sadržaja. U sklopu tog projekta stoji i IZRADA ŠETNICE Sučurac-Gomilica-Donja Kaštila.
Ono čak nije ni tribalo čekat na GUP jer ima uporište u zakonu o obalnome pojasu.Po ovome šta se dogodilo očito je kako je Mištanima došla voda do grla i ne žele više biti taoci bezakonja, pasiviziranja ili potpunog ignoriranja od strane predstavnika Grada Kaštela.

A evo kako san se ja naša na licu mista,a lipo, šeta san za razbistrit glavu i vidija kako se tamo doli di je bivša stražarska kučica događa niko komešanje,pa san doša do lica mista,a oni su brže bolje mekli kapuljače i dozvoli mi da mogu to ovjekovječit,a isto ka da su znalida da ču doč,turnili su mi u ruke komad karte sa napisanin texton ,zašto su se odlučili na ovi potez.

A evo na ove dvi doli sličice morete vidit kako je prije bila obala isprid jugovinila,a koliko je to sad nasuto u moru, na onu donju sliku di crta u moru pokažije granice otega nasutoga dila mora.

jugovinil čuto

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: