Google
1,103

Pismo oporbenih viječnika Mjesnoga Odbora poslano Gradonačelniku

Datum:May 16, 2019 10:15 am
Comments
Komentiraj

mo (2)

mo

ŽELJAN JURLIN – HSP
VIJEĆNIK GRADSKOG VIJEĆA GRADA KAŠTELA
Kaštela, 10. svibanj 2019. g.

Prima: g. Denis Ivanović, gradonačelnik

Predmet: MO K. Sućurac

Poštovani,
Obraćam vam se ovim putem kao gradski vijećnik ali također u ime oporbenih vijećnika s liste HSP-a u MO K. Sućurac. Naime, kako sam višekratno pisao i govorio na GV o potrebi poboljšanja rada svih MO Grada Kaštela te davao prijedloge kako to poboljšati, a pri tome i isticao članak 94. Statuta Grada Kaštela, XII MJESNA SAMOUPRAVA , u kojem stoji da nadzor nad zakonitošću rada tijela MO obavlja Gradonačelnik, tako sada imam potrebu ukazati Vam na neke konkretne probleme i nepravilnosti u radu istoga.

Dakle, dužan sam Vas i ovim putem obavjestiti o nemogućnosti obnašanja vijećničke dužnosti i zastupanja mještana koji su nas izabrali. Trenutno razmatramo i mogućnost ostavke te izlaska naše stranačke liste iz saziva MO, a o čemu dijelom ovisi i Vaš odgovor. Svjesni činjenice da predstavljamo dio naših mještana ali isto tako i toga da smo u funkciji Grada Kaštela pa ćemo se shodno tome i postaviti.
Problem na koji Vam imamo potrebu ukazati je što Predsjednik MO jednostavno neće, ne može ili ne želi obnašati svoju dužnost na način koji to propisuje Statut i Pravilnik o radu MO. Mi kao dio oporbenih vijećnika nikako ne želimo ulaziti u motive ili razloge ali od vas kao odgovorne osobe tražimo u skladu s navedenim statutom ali i javno prihvaćenim prijedlogom te izrečenom obvezom na GV-u da dužno reagirate.

U prilog tome nabrojati neke od glavnih razloga:
Ne održavanje sjednica u svakom tekućem mjesecu sukladno Poslovniku o radu MO K. Sućurac jer u mjesecu travnju se nismo ni sastali.
Nepoštivanje ranijih i već usvojenih dogovora da će se sjednice održavati svako 15 dana i to na prijedlog predsjednika Željka Eleza.
Ne pridržavanje jednoglasno usvojenih prijedloga o Zboru građana po pitanju problematike vezano za Zeleno i modro.
Ne pridržavanje ranijeg dogovora o ponovnom sastanku s Vama vezano za istu problematiku 15 dana nakon prethodnog sastanka i to sve na Vaš prijedlog.

Ne komuniciranje s vijećnicima i ne odgovaranje na njihove pozive i mailove, suprotne svim već postignutim dogovorima i općenito suprotne načelima uljuđene i dobronamjerne komunikacije, a sve vezano za svakodnevnu i posebnu problematiku u našem mjestu. Dakle, ono zbog čega smo se vjerujem svi kandidirali i obvezali, kako Statutom, tako prvenstveno i pred našim sumještanima. Primjer je već ranija problematika u Kavi, na Brižinama ili recimo sada nova autobusna linija (br.2) te plaža na Sokolani. Posebno ukazujemo na problem s upućivanjem poziva za sazivanjem sjednice 15. travnja, a na koju se do danas nitko nije niti očitovao (iako je potvrđeno da je isti mail dobio).
Iz svega navednog ne znamo što se događa bilo u vašoj stranci ili među vijećnicima imenovanim s vaše liste, i u to naravno ne želimo na bilo koji način ni ulaziti, ali napominjemo Vas da ovakav rad nije više moguć , niti ćemo ga mi ubuduće tolerirati. Vas ovim putem želimo o svemu dužno obavjestiti, a osobno i sami iscrpiti sve mogućnosti bilo ljudske ili pravne naravi. I ukoliko se to uskoro ne korigira i ispravi bit ćemo dužni s ovim upoznati javnost, a sukladno s time i donijeti osobne odluke.

Na kraju Vas podsjetiti i na vlastite riječi date u gradskoj upravi na prvom radnom sastanku s novoizabranim predsjednicima mjesnih odbora na području Grada Kaštela. Sve na temu uređenja grada i planiranja zajedničkih aktivnosti u u okviru plana i programa za 2019.g. gdje sami navodite kako se razgovaralo o svim aspektima djelovanja mjesne samouprave ali i o ostalim temama važnim za funkcioniranje i unaprijeđenje života građana, posebno kada je riječ o izgradnji komunalne infrastrukture i prikupljanju otpada.
Istakli ste kako su predstavnici MO tom prilikom dobili uvid u pravni okvir svog djelovanja kao i načine na koje je navodno moguće ostvariti uspješnu suradnju.
Tu ste osobno naveli da je uređenje grada odraz RADA mjesnih odbora i da je zato potrebno uložiti dodatni napor kako bi se postavili učinkoviti prioriteti i definirale potrebe građana. Također ste naglasili da se sve intervencije Grada trebaju provoditi u koordinaciji sa stanovnicima mjesnih odbora, a potom i pozvali naše sumještane da ubuduće surađuju s Gradom tako da šalju svoje prijedloge i primjedbe kako bi Kaštela bila još urednija i ljepša.

Na znanje da su s ovim su sadržajem naravno dužno i transparentno upoznati i neše kolege vijećnice/vijećnici u MO K. Sućurac.
Srdaćan pozdrav,

Željan Jurlin

Ispeci pa reci:

4 Comments add one

 1. miritan i ja sta rec says:

  Ma di cete ca stojte di jeste triba to do kraja raskrinkat

 2. pcelica radilica says:

  Ovo je pre strašno dolazi mi na povraćanje kada vidim šta mi od moga Sućurca rade.
  Gajila sam neke nade u našu dogradonačelnicu,ali kada sam je vidila na fotografijama kako nasmijana pozira u duji,prošlo me je.
  Drž te se!

 3. mudrajko says:

  Ova je dobra.Napisali ste gradonačelniku šta je reka.
  Svjedoci smo svakodnevnog političkog demantiranja njih,samih sebe,iako o tome postoji i audio i vizualna snimka.

 4. LiliHip says:

  Nemaju sada vremena. Zauzeti su EU izborima.

Komentiraj