Google
5,639

Samo je jedna istina

Datum:August 31, 2015 4:00 pm
Comments
Komentiraj

Slike 28751
Pri niki dan san u selo vidija Željana Jurlina,viječnika u Sučuračkomen Mjesnomen odboru i o čemu čemo nego o spomeniku paliman braniteljiman iz našega mista oko kojega se digla velika prašina i još uvik se po selu naklapa zašto na njemu nema imena poginuloga Lorana Šulentića iako se nalazi na centralnomen križu na Malačkoj na kojemu se nalazidu imena svi poginuli i kojemu je u Gradskoj viječnici postavljena slika uz sve Kaštelane poginule u Domovinskomen ratu?

U naravi našega čovika je o nečemu par dan pričat i onda se sve zaboravi ka da ništa nije ni bilo,a oče li tako bit i sa spomen obilježjen vidičemo,govori meni Željan. Je,dobro si to Željane reka,samo se o ovomen iako je prošlo i petnajestak dan još uvik govori i kako su mi rekli pri niki dan na fejsbuku se razvila ista ova tema o kojoj je pisa čovik koji nije iz sela i koju su komentirali isto tako ljudi koji nemadu veze sa Sučurcen i kako se moglo pročitat nisu baš imali lipe riči okolo ovoga događaja u našemu selu?

Šta se mene tiče ovde nerješeno stanje ili pat pozicija nikako nije moguča,zdrav razum,ali i zakon kaže da se ne more neko vodit ka Kaštelanin,a ne pripadat nijednomen kaštelanskomen mistu,govori Željan i nastavlja, to vriđa zdravu inteligenciju i ljudske osječaje,kako obitelji,tako i branitelja DR,neke od inicijatora,tako i brojne sumještane. Do sad se na ovi događaj gledalo ili barem javno govorilo uglavnon sa moralne strane,odnosno, svi smo se pitali je li to u redu i jeli baš sve onako kako neko govori i objašnjaje da je tako.
Predsjednik Mjesnoga odbora je da službeno objašnjenje sa kojin se ja osobno i ka viječnik MO-a ne slažen,dapače,mišljenja sam da iz pijeteta,a time i moralnih i zakonskih razlogana na ovome ne more ostat.
Ne imajuči se potribu vračat unazad ili ne želeči više ulazit u pozadinu svega,pa ni službenoga odgovora predsjednika MO-a,smatran da bi za nastalu situaciju ipak neko triba odgovarat.

Niko si ne more dat za pravo sudit žive i mrtve,vriđajuči pokojne branitelje,radit štetu temeljnin vridnostiman Domovinskoga rata,a za to ne snosit bilo kakvu odgovornost.
Kako je potpis za postavljanje spomenika stavija sam Gradonačelnik Udovičić,on je prema tome triba znat i to da se ime pok. branitelja Lorana Šulentića nalazi u Gradskoj Viječnici,među imeniman poginuli Kaštelani,ali ne i na spomen ploči u Sučurcu?
Za takvi propust snosi moralnu,ali i zakonsku odgovornost.

Ma čekaj malo,govorin ja njemu. Ovde govoriš da je Gradonačelnik stavija potpis da se spomenik more postavit? A oli i za spomenike ka šta je to npr. za imenovanje ulic,trgov… ne postoji nekakva komisija koja donosti takve odluke i na to stavlja potpis? A na to če Željan da mu je sam predsjednik MO-a kad ga je pita šta se čeka na postavljanje spomenika reka da prije postavljanja Gradonačelnik to još triba i potpisat.An.

Moja sljedeča inicijativa na sastanku MO-a bit če službeno očitovanje predstavnika Grada Kaštili u svezi ovoga,jer i sama logika govori da se Šulentićevo ime na Sučuračkomen spomeniku triba dopisat ili ga se u Gradskoj viječnici i sa križa na Malačkoj triba skinit.
Ne moredu postojat dvi oprečne istine,dva suprotna pravna tumačenja o istoj stvari,niti dva potpuno različita ljudska objašnjenja.S toga u svakon slučaju,bilo za propust ili grubo obezvrjeđivanje Domovinskoga rata neko triba odgovarat.
Osobno ču,a ovisno o službenome odgovoru pokrenit kaznenu odgovornost prema svima koji bi nekažnjeno tili kršit zakon,ali i htjeli na najgrublji način poigravati se sa ljudskim sudbinama.
Reka je Željan Jurlin,pokretač inicijative o postavljanju spomenika na koji se čekalo šest godin jer se od samoga početka tu nešto čudno događalo i kako mi je Željan onda priča niko nebi zna odgovor di je to i zbog čega zapelo i napokon kad su se prošle te „nevidljive prepreke“ i spomenik ugleda svitlo dana sada ovo?

Ispeci pa reci:

8 Comments add one

 1. LiliHip says:

  Da-li vi gospon Jurlin stvarno mislite kako su predstavnici mo Sućurca Gradonačelniku Udovičiću prešutjeli taj važan podatak? S obzirom kako se zna da je u mo većina vijećnika iz stranke kojoj je Udovičić predsjednik tako nešto bi bilo vrlo čudno,zar ne?

 2. mudrajko says:

  Meni je čudno kako još niko u dvadeset dan nije da neko valjano obrazloženje zašto Lorananovog imena na dva mista ima dok ga na sučuraćkoj ploći nema?

 3. ja mislim says:

  Meni je mudrajko cudno sta se ti cudis da niko nije da valjano objasnjenje jer bi tek takvo objasnjenje bilo vrlo cudno?
  Meni je vaznije pitanje zasto se ovo radi i ko ovo radi hrvatskim braniteljima?

 4. mudrajko says:

  Ja mislim da objašnjenje nikako ne može bit čudnije od ove sadašnje situacije koja je prilično čudna.

 5. LiliHip says:

  Da-li se sječate koje je riječi Karamarko uputio državnom vrhu ove zime u Omišu?
  Čujem i onih 15.000 mrtvih prijatelja iz Domovinskog rata kako nas pitaju što ste im ovo dopustili da naprave od Hrvatske?
  Što bi tek reknuo da zna za ovaj slučaj?

 6. miritan i ja sta rec says:

  Prvo smo devedeseti rusili partizanske spomenike vojske koja nas je oslobodila od fasizma sada se ne moremo dogovorit ni oko poginulih u domovinskome ratu. Lipu poruku saljemo mladima koji ovo sve akumuliraju dok ne dodju u situaciju kada budu na mistima za donosit slicne odluke koje ce bit onakve kako su to ucili od starijih!

 7. masograd says:

  onda ca kaže vijece od mudrac oce li skoro oti sastanak MO ili se ceka kraj mandata

 8. ja mislim says:

  Zaboravili smo na model da je prava istina ona koja trenutno nekom odgovara!

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: