Google
2,719

Stari kanpanejal se ipak počeja urušavat

Datum:February 2, 2018 10:30 am
Comments
Komentiraj

Za onega ča mi je, dokle san se vrtija okolo kanpanela i slikava detalje, prisutniman okolo sebe govorija,ma vidi redikula,bi poručija,evo je redikul, u odnosu na toga i slične njemu, našiman “vertikalaman”,po kojiman cilo selo more u anbis propast,slika ono ča more i otomen ka i oniman uz njega sa kanpanela past na glavu,ali šta češ,njima je posal po meni pljuvat,jerbo jin je oto zadatak.
Ali neču sad to,o tomen ču uskoro cili text posvetit.

Evo na oviman doli slikan se more vidit kako se na istočnomen luku odvojila jedna stina,pa bi tribalo reagirat za da nan u selo ne bi Andrija Jarak sa lica mista se dolazija javljat.
Ka ča znate lani san u četvrti misec pisa o mogučemu raspadanju našega kanpanela,vidin da se to nije baš uzelo za ozbiljno,pa san to opet ponovija pri petnajst daan,biče se manilo rukon,ah,ma pusti ga, opet oni redikul ništo po svoju,oče se pravit pametan,a biče zanimljivo vidit ča če se sad dogodit,oče li i na ovo manit rukon.

Malo čudno je da se je ova stina makla iz ležišta,jerbo je ka i ostale učinjena na konus i samostalno stojidu u luku,tako da je čudno da se ovo uopče dogodilo,ali bi to moga bit pokazatelj da je kanpanel možda učinija “škerac”. E ovo nisu moje riči,ja za ono ča ne razumin pitan one ča znan, da o tomen znadu više od mene.

230

243

249

250

Vidite razmak na ovemu vijencu doli na sliku,sad mi je ovo reka jedan drugi ča se razumi,mala je vjerojatnost da su, kad su kanpanejal činili, ondašnji meštri baš toliko falili i ovoliki razmak učinili,pa se možda stvarno radi o gori spomenutomen škercu?

223

A na ovoj doli slici se vidi kako je to knap učinjeno:
224

Ispeci pa reci:

5 Comments add one

 1. ja mislim says:

  pechina pechina zarazija si cilo selo ima uru vrimena da smo nas petorica buljili u kampanel i otkrili da je i na suprotnoj strani isto tako na polukrugu jedan kamen izletija iz lezista pa bi bilo dobro i to slikat
  politicari di ste?
  sta radite?
  nista!
  moze vas bit sram!

 2. pcelica radilica says:

  Što rade članovi MO-a ?
  Što rade vijećnici iz Sućurca na Gradskom vijeću?
  Je li Vas bar malkice sram?

 3. mudrajko says:

  Za sve su krivi komunisti. Tribali su ga srušit a ne ovako sad je samo teret.

 4. miritan i ja sta rec says:

  za buducnost ce na ostacima kampanela bit ispisana imena sucurackih kerkula nerona…
  moras pechina znat da je vise onih sta te podrzavaju i cijene ovo sta radis i svaka ti cast kapa do poda direktno bez ikakvih uvijanja i rukavica pises ono sta svi mislimo ali…

 5. LiliHip says:

  Da-li u Kaštilima ima neko mjesto slično ovom, na kojem je u jednom danu na jednom mjestu poginulo ovoliki broj civilnih žrtava? Koliko znam nema. Da-li po tome,neka druga građevina u Kaštilima,naspram ovom zvoniku može imati prednost,na način da za zvonik nema novca,jer ima nekih drugih povijesnih građevinskih prioriteta koji su važniji od sućuračkog kampanela? Ne bi trebalo. Ali…

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: