Google
2,942

Sučurački livi i desni bakalar (III)

Datum:December 25, 2015 11:55 pm
Comments
Komentiraj

Iša san da ču ništo napisat o ovogodišnjemu diljenju bakalara pa san se uvatija da ču se ponavljat,jerbo ča ču novega izmislit,izmišljadu oni ča jin ne paše istina,pa da bi je priokrenili nako kako njiman odgovara cilo vrime je navrčedu,isto ka da neznadu da je ovo mala sredina i da se sve zna ma kako se oni trudili oto izokrenit u njiovu korist,a i oni ča mislidu da se o njiman ništa nezna,jerbo su npr.iz nike druge sredine došli ovde stat,grdno se varadu i o njiman se isto tako zna,tako da ne mislidu kako su ovde došli ka anonimusi pa moredu okolo solit pamet.

E i pošto se svake godine to ponavlja ,onda je jedino ča ja sad ovde mogu najpametnije učinit, to, da ponovin ono ča san zanje dvi godine o livemu i desnomen bakalaru ovod pisa,jedino ča nije isto je ura jerbo je Matela ove godine sa diljenjen ovega desnoga bakalara počeja u jedanajst uri,lani uokolo podne manje kvarat,a oni livi ča ga je činija MO se ka i lani počeja dilit okolo deset uri.

2013. godina:

Danas je Sučuračka riva bila sva u vonjima o bakalara.Za razliku od prošli godin kad je Matela započeja sa diljenjen bakalara koji je več odavna posta tradicija koja se ne propušta,ove godine u organizaciji MO Sučurca isto se dilija bakalar. E, sad Sučurac nebi bija Sučurac da se i po pitanju okolo bakalara nisu napravile podjele. Bila je velika dilema kod koga se poč fatit je li na desnu oli livu bandu? Ako gre na desno,oče li se ovi livi najidit,a ako gre na livu bandu onda bi se ovi desni moga najidit,a jema oni diplomati ča su išli i na livu i na desnu bandu provat,a isto tako bilo je i oni ča bi se rado bili fatili,ma nisu znali di če pa su odlučili ne poč ni livo ni desno nego stat sa strane i mislit kako su se mudro izvukli. Aha kako nisu.

P.S. I nemojte Vi sad mislit ovo ča san ja pisa o livima i desnima da san to ka na politiku mislija,nije,nego jednostavno kad se spustiš niza Kajin brig i dođeš kraj starega kanpanela onda su oni ča su dilili bakalar s donje bande na livu ruku,a oni s gornje bande na desnu ruku. E.


2014. godina:

HM. E i kako sad to napisat pa da ispadne kako bi niko tija da bude,a ne nako kako je, jer ono prošle godine kad san pisa o livomen i desnomen bakalaru isto tako mogu i ove godine ponovit. A to ča bi niko volija da je on zamisto na livoj na onoj drugoj,desnoj bandi je njegova stvar,ma se protiv niki životni pravili nikako ne more,jer ako san se ja jučera na Badnjak isto ka i prošle godine na rivu spustija sa Kajinoga briga onda je oni bakalar od MO ča je doli uz rivu bija meni na livu bandu,a oni bakalar u Matele je bija na desnu bandu i to je to.Je da mi je jedan bija reka da neka se lipo spustin niza Novi put pa da bi mi tako Matelin bija na livu,a oni od MO-a na desnu bandu,a to je več nametanje na koji bi način ja triba, kako bi ja triba,šta bi ja triba…ča oče reč kad več ideš pisat onda mene pitaj kako češ to učinit, jer ono ča mi oti niko reče da triba učinit, je jedino ispravno kako to triba bit.

Za razliku od lani kad su se oba bakalara dilila u dvadesetak minuti razlike,ove godine se oni livi bakalar počeja dilit okolo deset uri i kad je sve bilo gotovo i mislilo se da od desnoga bakalara ove godine nima ništa tamo okolo podne manje deset eto Matele i vadi iz aute najpri fritule,pa boce vina pa jednu teču sa bilin bakalaron,pa drugu teču sa onin na brujet i najedan put se stvorila veeelika gužva jer su svi tili doč do otega Matelinoga bakalara za kojega več godinama govoridu da je za prste polizat.

P.S. I ča san ove godine čuja da se je lani dogodilo,a dogodilo se to da je vidilo jednoga kako čiri ko je sve doša jist oni desni bakalar,e vidiš i zato ka ča je to Luiđi reka u Malomen Mistu, volin ovo svoje selo di jema ovakvi pizdarij i nikad nije dosadno.
Negooo,čuja san i jednoga ča je iz jedne udruge reka,a reka je da je ovi livi bakalar učinjen od bakalara ča su ga donirale i pojedine udruge iz sela pa da mu nije jasno kako onda MO more bit organizator,kako onda nisu ka organizatori ili bar bakalar dilidu i oni ča su ga donirali??

Ovako je to bilo jučera:

Ispeci pa reci:

4 Comments add one

 1. miritan i ja sta rec says:

  Da livi i desni bakalar da te nima tribalo bi te izmislit 😀

 2. mudrajko says:

  Kako ovo Bare ji u Matele?

 3. LiliHip says:

  Nikako ne mogu razumjeti kako je Matela kao privatna osoba skuhao dvije vrste bakalara,onaj na brujet i na bijelo, dok je MO pripremio samo jednu vrstu bakalara?

 4. ja mislim says:

  Matela to radi vec odavno i to sa srcem i dusom

Komentiraj