Google
2,695

Zašto temelje porušene crkve natkrit sa staklon?

Datum:September 24, 2013 12:58 pm
Comments
Komentiraj

Ovo je pitanje šta kad me vididu u selu pitaju i još da kako ja mislin to osvitlit kad če se puno puti dogodit da če tot plivat more? Evo vako. Najprije čemo riješit ovo šta se tiče rasvjete pa bi reka lipo če se riješit sa 12 ili 24 volta i neče nikoga trest struja.Kojima svičan? A kako uopče funcioniradu sviče postavljene u bazenima? Dobro je to okolo rasvjete smo sredili,ali zašto staklo? Ovo sa staklon se bilo di u svitu more vidit,a najnovije di san vidija i to ovde u nas je u Zadru.Pa zar su ruševine građevin iz neznan koji sve dobi ča ji po svitu na taki način očedu pokazat vridnije od ovi naši temelji razrušene crkve na kojima su poginili naši najmiliji po kojima sad niko misli ništo ziđat tako da nikad više nečemo imat to šta sad imamo. Iako to nama možda pari skupo budučim pokoljenima možda neče bit i tit če ove temelje napravit baš ovako u caklo,ali više neče moč jer smo mi prije nji “lipo upravili”.”Nemojmo tuč odma na prvu”,dobro razmislimo i imajmo na umu onu staru poslovicu:”Požuri polako”.Slažen se da ova žuta crta nije nikakvo rješenje,možda da je sad učinit nekakvi “kozmetički” brzinski zahvat pa to samo površinski označit sa npr. granitnin kockan ili kamenin pločan debljine deset-petnajst centimetri,a ovako kad se jedan put ništo fali teško je to više ispravit. Ne mogu ja sad ovde na nikoga utjecat,ali fala Bogu mogu predložit i ka ča san to nikidan napisa ako nije zbog ničega,e zbog ovoga je tribalo sazvat zbor građan i o načinu obilježavanja temelji razrušene crkve provest širu raspravu.
Ne zbog nas,več zbog naši poginuli predaka koji to zaslužujedu.

Tonči Pavelin

Ovako je to najnovije učinjeno u Zadru:

Ispeci pa reci:

3 Comments add one

  1. masograd says:

    oli ti java nije da mira pa si mora naglas dati oti dobri prijedlog. eto sad sigurno nece biti tako

  2. mudrajko says:

    Bravo svaka čast na ovome tekstu podržajem prijedlog i smatram da če bilo koja radnja na postoječim temeljima bit oskrnavljenje ovoga prostora koji je za sućurane jedno od najsvetijih mista u našem selu.

  3. LiliHip says:

    pechina,ne gubi živce. Kao što sam ti prošli puta napisao da oni misle kako su oni ti koji jesu,ali nisu. I napokon sada kada se pokrenulo pitanje starog zvonika da-li će se razmotriti prijedlog kako bi na njemu cijelo vrijeme trebao biti Hrvatski stijeg?

Komentiraj

Prethodni post:

Slijedeći post: