Google
5,001

Prikaz događanja iz prošle sedmice

Datum:April 2, 2013 10:40 pm
Comments
Komentiraj


Jesi li napisa? jesan.aj pošalji NA

Evo ji ka i svake nedilje popodne nji pet lokalni lajoni Kate,Mandina,Domina,Marijeta i Filomena su se našle na kafi i ka po običaju pritresli sve ono ča se dogodilo prošle sedmice.
Ajme ča nan riva lipo figura sa onima jajiman,ma baš su ji lipo cakano opiturali.
Je Marijeta šta je je,a čula san da jema i oni ča jin baš ne šmekadu ova jaja, jema bit da su se uvridili jerbo ji je zaobišlo,a to su oni šta mislidu da za sve oni dozvole tribadu dat.

Ajme tebe Filomena vidina ja u kojemu pravcu ota tvoja priča gre,a ma pusti sad to jaja su tot i lipo ko ji se je sitija i osvježila su nan rivu učinila kunfužjun i nima ko se nije doša kraj nji slikat i ko od televizij, novin portali i radij ji nije spomenija. A znaš koja je ura kad su na HRT-u u onemu glavnome dnevniku od sedan ipo uri govorili o oviman jajiman koja su prva vaka u Dalmaciji.Je Kate ma zašto se u nas uvik sve mora ništo odizad kulis činit.
Ma dobro je ostavi te sad ote kulise i zakulisne igre i one šta jin je ego veči od Menhetna jemamo se radovat tome šta su ota jaja uopče i dočekala Uskrs, jerbo je prva noč nakon njijovoga postavljanja bila krštenje, puno nji je reklo kako nečedu dočekat sutra, čak su se niki i tili kladit. A sutra dan je osvanilo jutro sa oba jaja na mistu samo šta je ono veče dobilo dodatnu instalaciju u vidu nikoga koplja s kojin su ga proboli i s otin opravdali strahovanja i sumnje i mislilo se kako je to samo uvertira onoga šta če jin se dogodit,a evo su priživila i to mi je drago. Bože ji i dogodine cilu duzinu meklo.

Ma jeste li vidili kako je Linič iša vanka prodat nove obveznice i još se puše kako je učinija pravi posal. A Šta je reč Kate ne puše se nego je to mora učinit kako bi vrača ono dugov šta ste mu ostavili u dotu i sad mu se još rugate i govorite kako bi to triba činit,a toliko ste začinili da nas ni dupli buđet od ovoga sadašnjega ne more spasit. A šta je reč Filomena? Još če van pet godin bit drugi krivi,a nema šta je moglo,a nije van nizbrdo išlo.
Je moja Kate,ka da Bog iz tebe govori ka i iz Šukera kad je otu večer pi.dija protiv Liničevoga poteza,pa su ga onda uvatili na baketinu i pustili mu snimku kad je on ka ministar od financij isto tako učinija 2009 godine di je govorija kako je učinija pravi posal i da tribamo bit i više nego zadovoljni, za da bi sad reka da su ono onda bila nika druga vrimena.

Dobro si ti to Filomena rekla ko ko dođe na vlast se.re po onome prije,a kad sađe sa vlasti onda po onome koji je trenutno na vlasti i koji radi iste one stvari ka šta su i oni radili kad su bili tot di su sad ovi.I tako se sve vrtimo u krug i svaki dan nan je sve gore i gore.

A je li se vi sičate one bajne Šukerove izjave kad su ga pitali za Đikiča to je bilo naza niki misec i ništo dan kad je Šuker bija u Frankfurtu gost stranačkoga ogranka di je govorija o budučnosti Hrvaske kad HDZ opet dođe na vlast,pa je na pitanje kako komentira činjenicu da prof.dr. Đikič nije izabran za stalnoga člana akademije znanosti i umjetnosti Šuker reka
Pa kome je zapravo u ovome trenutku Ivan Đikič tako potriban u Hrvaskoj?
Naši ljudi muku mučidu sa drugima stvarima,s preživljavanjem da bi se sad mogli bavit sa jednin Đikičen. Pa je nastavija,evo prošetajte malim Hrvaskim mistima pa pitajte ljude za tu temu i svako če van reč da jin je važniji neki sitni seoski lola ili zanatlija od nekoga Đikiča.

I šta dalje reč? A ništa moja Mandina,na ovo je svaka rič suvišna,ova izjava ide uz bok sa onon Milasovon kako kil mozga košta dvi marke. A Domina sičan se i ja ote izjave i zanimljivo je kako nan se več odonda počelo sve kotrljat nizbrdo.

A pa šta čemo ? Bit če šta bude,a mi čemo ka i sve dosad to stoječki izdržat,samo da se ne diradu u plastične botilje i ostavidu sirotinji da se moredu na njiman „bogatit“,jerbo se govori o velikoj zaradi na račun plastične ambalaže i sad zamisto da se ništo učine po pitanju oti veliki šta na njoj zarađijedu,jema bit da če opet udrit po onima malima?

A Filomena oli nisi nikidan u novine pročitala da su u ovi zanji godinu dan u nas bogati postali još bogatijima,a siromašni još siromašniji i u usporedbi sa Evropon i njiovi 24,2 posto siromašni u Hrvaskoj je broj siromašni 32,7 posto,a ekstremno siromašni u nas je 14,8 posto dok je u Evropi ta brojka 8,8 posto pa ti sad kontaj.
A šta češ Marijeta,uvik ti je bilo da veliki „tuče“ po onome malome i niko to još nije uspija prominit

Je Mandina,ali se mora od nikud počet. A jeste li čuli da u Splitu jema jedna župa di se ono šta vjrernici skupidu za siromašne podili isprid pune crikve njima na očigled tako da se ne more sumljat je li to podiljeno i u čije je ruke dano,jer uvik ispadne da je dobija oni koji nije triba,a vako se javno zna da je dobija baš oni koji je od otoga potriban. Puno nji izbjegava ovakvo javno diljenje pod izlikon kako če onome kome se daje bit neugodno.Aa nema tu mista nikakvoj neugodnosti,ne u današnje vrime kad je žena koju svako malo mogu vidit kad iden u Split u stanju meknit na se komad karte sa natpison ja sam gladna. Ovo su sad došla vrimena di se pojedinci boridu za ono doslovce rečeno golo preživljavanje tako da nima mista raznima manipulativniman frazan.

Ajme Marijeta ušla si puno duboko u tu tematiku koju si dobro pojednostavnila,ali ima okolo nas jema mudraci koji če i od najjednostavnijega zbrajanja dva prosta broja učinit nauk jednak kvantnoj fizici da bi ispali šta pametniji, bar o sebi tako mislidu. Domina, na Veliki petak je jedan naš vjernik kopa odisprid kuče,ali on to more činit, jer je on oti koji ono ča ti reče to ti je to,jer je on oti oko kojega bi se triba vrtit cili svit,jer je on oti koji je trenutna moralna vertikala, jer jedan put moralna vertikala je uvik moralna vertikala pa ma koje društveno uređenje trenutno bilo, bez niki se nikako ne more. Dobro ji je Smoje opisa da su to oni koji kad se ujutro dignedu najpri pogledadu koja je zastava na vrju Marjana pa se tako i ponašadu.

Je moja Mandina ma nada umire zadnja, proče i to, ako ne dok san ja živa,a onda čedu bar moja dica doživit ono bolje. A ne nadan se ja tome moja Filomena,da si bila u nediju na misi onda bi čula da ota nada koja nan je do sad bila jedini oslonac za u budučnost umire prva.
Šta prva? Cili život je od kad ja znan za se nada umirala zadnja,a sad umire prva. A lipo san ja rekla keniče Bog ovu našu balotu o Zemlje da čemo se zaustavit tek tamo u tristašezdesetiosmoj galaksiji. A Domina,nisan znala da i ta postoji,a nisan ja ni rekla da postoji. Aj adijo Van do drugoga puta.

Ispeci pa reci:

Komentiraj