Google
5,933

Iša i ja do Poljuda po svoji trideset centimetri

Datum:September 5, 2014 12:54 am
Comments
Komentiraj

I onda kad san doša doma onako između ruk nosin ono busena o trave i govorin joj daj učini malo mista na stolu da je meknen. Koga češ meknit?da koga, travu.Koju travu?sa Poljuda. I neka san bija okrenut leđiman osjetija san kako me lipo pogledala.Aj dobro je,mekniču je vamo na kamin.Da ča je ne meknen vanka? ma di ču je vanka ostavit, oče punit koji reful pa če je odnit ili če je pas raščepušat,a more je i koko nedaj Bože ukrest, gleda me nikako čudno i ginga glavon. A vidiš ti, ni mi bilo ni na kraj pameti da bi mi ovi busen trave moga stvorit problem,a di sa njin? U pitar? Meknit ga do ovega travnjaka ča mi je isprid kuče? ili na sredinu njega? Možda u onu starinsku kamenicu? Uzdignit koji plato pa je tot postavit? Neka zasad stoji u dnevni boravak na kamin dokle ne smislin di ču s njon,tot je najsigurija.

Za one ča neznadu Travnjak na Poljudu se počeja renovirat,ča oče reč da se sve diže i triba se postavit nova drenaža,a to sve bi tribalo bit gotovo za jednu misec ipo dan. I išli ja i mala danas vazest to trave i gledamo jednu stranu autu,naš svit, kako su napunili pun porta pak,a nima ga ko je proša da nije sa sebon u kesicu trave nosija.I eto, platija i ja pedeset kun,dobija račun,a i ono busena trave u ruke i to san ga triba držat nako,između ruk,da se ne raspadne. I bome, lipo piza,e sad san bija jidan na sebe di nisan bliže auton doša,jerbo su mi ruke otpale dokle san nosija. E,a sad di ču ja to meknit u fiču?a niman di nego na prvi sic. I tako mi sad gremo put grada sa busenon travee koja se ponosno vozi na prednjemu sicu i tražin di ču parkirat,a kad san naša misto i tija izač vidin malu kako priko ove kesice sa travon ništo meče. A ča to radiš?a evo pokrijen da koko ne vidi pa ne runba fiču.Asti,dobro si mi napomenila,samo bi mi još to tribalo. A zamisli u novine lipoga naslova? Runbalo mu fiču za da bi uzelo busen travee i onda san pošto u fiči jema svega i svačega nikako oto trave zamaskira.

Slike 16874_edited-2

Slike 16872

Slike 16864_edited-1

Ovako sad izgleda stadijon na Poljudu:

Slike 16861_edited-1

Slike 16860

Slike 16869_edited-1

Slike 16870_edited-2

I kad sve bude gotovo više nikad ne bi tribali gledat ništo ovako:

Picture 1 656

Ispeci pa reci:

6 Comments add one

 1. LiliHip says:

  Najbolje je da kupiš sef i u njemu držiš travu.

 2. mudrajko says:

  Ne slušaj lilihipa travi triba sunca a u sefu će ti požutit

 3. LiliHip says:

  Ok, to se da riješiti. Treba uzeti sef kojem je gornja ploća od neprobojnog stakla i eto svjetla. Pošto vidim kako se ovdje hvata za svaku sitnicu treba naglasiti kako taj sef treba imati sistem za prozračivanje i regulaciju vlažnosti.

 4. mudrajko says:

  Ipak si zaboravija na jednu sitnicu cijenu toga super sefa i šta bi se u njemu držalo ni grumen zlata nebi opravda taj trošak

 5. pechina says:

  I to je sve? nimate više ništa pametno za reč?

 6. LiliHip says:

  Da-li je trava na sigurnom? Da-li joj daješ vitamine?

Komentiraj