Google
233

Svako malo polemika okolo ovega semafora

Datum:October 16, 2021 10:15 pm
Comments
Komentiraj

Pa onda jema oni šta govoridu da se more prolazit i ti su u večini,a jema oni šta govoridu kako se ne smi prolazit?
Evo čete na sliku vidit oni novi semafor navr Osnovne škole u našemu selu koji je malo ka čudan,ma nije on ka on čudan,več se kod vozači stvara zbrka,jeli se more ili ne more proč na ono drugo crveno svitlo?

Ajmo pojasnit,najpri ti se upali zeleno i onda moreš krenit,a pošto iz suprotnoga pravca jema aut,a oni isprid tebe oče skrenit doli prema školi,dogodi se,ovo kako su oti semafor krače namistili,pa se sad zna dogodit da bude aut od onega semafora na Novemu putu,pa do vamo (o tomen ču drugi put) da se na semaforu opet upali crveno svitlo,e sad pošto se več proša oni prvi semafor i dolaziš do one druge zebre šta joj je semafor sa live strane,je li se sad i tote na tu zebru isto tako triba obavezno zaustavit ili se samo triba zaustavit ako prolazi pješak?
Puno toga kroza priču moreš čut i ovakve i onakve situacije,ali kako je nikidan jedan objasnija i pari ka logično,da bi se tribalo zaustavit,a ovi drugi je pita,ako je več tako,a zašto onda i za traku u kojoj ide auta,isto tako nije meklo semafor (prema Kaštiliman na sjevernu stranu,a prema Sučurcu na južnu stranu)?

A ja san malo gleda kako vozači inače tote prolazidu i moran reč da jema svega i prolaska na to drugo crveno i nečkanja oče li proč na to drugo crveno,pa ima oni šta idedu stat na to crveno,a onda vididu u retrovizor da če se oni iza u njega zalipit,pa da gasa i prođe ili ima oni šta usporava jer bi sta,a onda oni iza njega legne na sirenu,počme mavat rukama i nogama,pa onda i oti prođe,a ima i oni šta u zanji čas odlučidu zakočit,pa se onda vračadu u rikverc,uglavnon,niko nezna ča bi točno napravija pa da to bude onako po pe esu?

A evo na ovu sliku morete vidit rijetkost,jedan zagrepčanin je (ova auta šta gre prema Kaštiliman) zakočija i sta iako mu se na faci vidilo da je nikako zbunjen:

IMG_9605

E a sad,znate kako to inače ide,niko se u priči sitija onega semafora kraj Građe,a pa je uslijedilo,a je li to i tamo isto tako znači da kad se upali crveno na onemu drugomen semaforu triba stat,neka si več proša oni prvi semafor kroz zeleno?
Naravno bilo je oni ča su sad čekali na itac one iz prve priče i govoridu,po toj logici kako su objasnili ovu situaciju kraj škole i da triba stat,onda i ovi kraj Građe isto tako tribadu stat,ali sad su ovi ča su objašnjavali kako u nas triba stat,ovo kraj Građe objasnili da ne triba stat,a kako sad,vamo triba,a vamo ne triba?
A lipo,jerbo kad bi ovi ostali na cesti zbog otega drugoga semafora,onda se ovi iz pravca Građe ča gredu u pravcu Solina nebi mogli uključit u promet,a ima logike…
Uglavnon,bilo kako bilo, ovi semafor kraj naše škole je prilično zbunjujuč i straj me da zbog toga ne dođe do koje tragedije.
Šta napravit?
A neznan.
Možda da je,pariče sad ovo ka glupo,a na ove “druge” sporne semafore,meknit koju tabelu objašnjenja???? A sad če koko reč,a šta če napisat? Kako triba stat na crveno? Ili možda…?

Evo ovde onega raskršča kraj Građe:

IMG_9681

Komentiraj