Google
376

Zašto Kaštelanski turistički vlakič neče vozit u Sučurac????

Datum:August 2, 2021 6:20 pm
Comments
Komentiraj

Odma na početku za one šta me zaustavljadu i govoridu,da bi li ja ove textove moga malo smanjit,konplicirano ja to nikako pišen,a sve se to more u dvi-tri crte napisat.
A pa ču ja njiman ovako napisat,Gradsko viječe je donilo odluku o vožnji turističkoga vlakiča kroza Kaštila,koji u Sučurac neče dolazit.
Eto san ja sve lipo u jednu crtu napisa.
A za one ča jin nije teško izgubit malo vrimena,jer nije ni meni bilo za napisat,onda evo ovo doli texta.

Od kako je nikidan u javnost izašla informacija da je Gradsko viječe donilo odluku kako če kroza Kaštila napokon počet vozit turistički vlakič u selu ne prestajedu sa beštimanjen,jerbo ruta otega vlakiča uopče ne obuhvača naše misto,a ča je ovo,govoridu,a je li se stvarno tribamo ocipit,ma ne tribamo se mi ocipit,ocipili su oni nas odavna…sramota,ali najbolje da ja o tomen šta je ko reka ne pišen,jerbo bi ka ča znate cilo vrime mora ono biiip,bip pisat.

Da pojednostavnin, za one ča neznadu o čemu se ovde radi,a radi se oba tomen kako če oto vlakiča vozit,ruta-od Resnika do marine u Gomilici,sa stajalištiman kod sridnje škole Braće Radić u Štafiliču,pa u Staromen kod Palaca,Kamberovo šetalište u Gomilici na Torcu,a onda bi se kod Marine Kaštila okreča put nazad.
Druga ruta bi bila-od Resnika put Malačke di bi stanica bila na odmorištu Malačka,pa kraj crkve u Radunu i nazad kod sridnje škole Braće Radić u Štafiliču.

Naravno, mi iz oporbe u Mjesnomen Odboru smo reagirali,Željan se emajliranon porukon obratija novoj predsjednici Mjesnoga Odbora-citat“ bilo bi dobro da ovo raspravimo na MO i donesemo zajedničku odluku na korist naših mještana di je naglasija kako je o ovomen problemu razgovara sa pročelnicon koja mu je rekla da je najvažnije da vlakić krene ,a problemi će se navodno rješavati naknadno. Uglavnom, problem i glavni argument za neprometovanje K. Sućurcem je u “nepostojanju okretišta” i izmještanju parkirnih mjesta.“
A Jurlin je još u mailu napisa kako držim da takav argument ne stoji jer može se recimo spuštati od škole i Općine na rivu i uz crkvu uzbrdo ponovno na staru cestu.“završen citat

Šta san ja napisa i Jure,kolega iz opozicije uopče nije bitno,ali je bija
zanimljiv odgovor presjednice MO-a u kojemu se međuostalin moglo pročitat-citat „Ovaj projekt s vlakićem koji je namijenjen prvenstveno u turističke svrhe- znači za prijevoz turista u razgledavanju našeg grada, je započeo prije nekoliko godina. Projektna dokumentacija je izrađena od strane MUP- a, što znači da je već određena trasa. Nažalost, naše mjesto time nije obuhvaćeno, što ne znači da se ne može konačno uvrstiti, nego trebamo izvršiti inicijativu da se to naknadno odradi. Mislim da je to jedino i ispravno u ovom trenutku. Zašto se uvrštavanje Kaštel Sućurca nije ranije, prije gotovo šest godina, predvidjelo projektom? Ovakvo stanje smo naslijedili i moramo postupati u skladu s novonastalom situacijom.U najskorije vrijeme ću sazvati sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluku koja je najbolja za naše mjesto, a koristi svim mještanima.“ citat završen

E sad moran napisat i dijal onoga šta san naveja u mojoj drugoj emajliranoj poruci koju, san posla nakon ovakvoga odgovora od strane predsjednice MO-a.
„pet, 30. srp 2021. u 01:24:
-Poštovana predsjednice MO-a,baš fino kako ste naglasili da je ovaj vlakič namijenjen u turističke svrhe,s tim sigurno očete umanjit moju primjedbu kako je Sučuračkoj dičici uskračena vožnja vlakičem.
-Dakle, kako san ja ovde u ovome Vašemu odgovoru razumija da je MUP taj koji Sučurac nije uvrstija kao trasu kretanja ovoga vlakiča?
-Nakon ovoga Vašega odgovora kako je MUP donija takvu odluku,zašto u nastavku pišete kako-citat:“ Nažalost, naše mjesto time nije obuhvaćeno, što ne znači da se ne može konačno uvrstiti, nego trebamo izvršiti inicijativu da se to naknadno odradi. Mislim da je to jedino i ispravno u ovom trenutku“?
Vrlo čudno napisano,pa bi volija da mi to pojasnite,jer ko smo to mi pa čemo ič protiv projektne dokumentacije koju je izradio MUP? Jer ako je MUP nešto izradija,onda je napravljeno prema zakoniman o sigurnosti prometa na cesti i protiv toga ne možemo ništa?
-Pa onda dalje u Vašemu odgovoru pišete-citat“ Zašto se uvrštavanje Kaštel Sućurca nije ranije, prije gotovo šest godina, predvidjelo projektom? Ovakvo stanje smo naslijedili i moramo postupati u skladu s novonastalom situacijom.“

-Nejasno je u odgovoru ko je ovakvo stanje naslijedija?
Grad?
Sučurac?
Od koga smo to naslijedili?
Od Marsovac?
Bila je neka druga politička opcija na koju čete pribacit krivnju?
Nažalost nije.
A sve te godine imali smo dogradonačelnike-ce iz našega sela.
Vidin kako se ne zna ni točna godina kad se sve pokrenilo,pa ču ja napisat,bila je to 2016. Godina,preciznije u četvrti misec,“

Naravno,od presjednice MO-a dalje nije uslijedilo nikakvo pojašnjenje,ali je zato Željan u daljnjoj korespodenciji objasnija situaciju oko MUP-a i Grada-citat „ Svi smo se jednoglasno složili da teški kamioni ne smiju prolaziti kroz naše mjesto, posebno ne kroz Starčevićevu ulicu jer postoji jasna zabrana prometovanja. Dakle, to je regulirano od strane PP. Kada sam poslao dopis na MUP, a s čime ste vjerujem upoznati, oni su svu odgovornost prebacili na Grad, odnosno odgovorili su mi da to trebamo riješiti u gradu jer oni samo rade ono što im se kaže iz gradske uprave.Ista je stvar i s vlakićem jer MUP s time nema ništa. MUP je naravno sudjelovao u izradi projektne dokumentacije ali s određivanjem same trase nema ništa.To je isključivo u ingerenciji i ovlasti obnašatelja gradske vlasti.“ Citat završen

Pravo da Van rečen u svemu ovome mene je najviše brkalo to šta neko oče naglasit kako je to sve krenilo pri šest godin,kako je“to“ naslijeđeno i ka naručen mi je u petak doša jedan HDZ-ovac iz našega sela,nije bitno na kojoj je funkciji ni ko je,šta u budučnosti ne znači kako ga neči imenovat,pa san odma otvorija ovu temu,a on če meni kako je to sve počelo u doba kad je Bonacin bija dogradonačelnik Kaštili,alo, nemoj ti meni spominjat kad je to bilo kad znan i godinu i misec i datum kad je u opčinu pridan zahtjev i šta mi spominješ ondašnjega dogradonačelnika,sad ja mora stat u njegovu obranu,slušaj ti,nakon šta je on napustija misto dogradonačelnika,zanje četiri godine imali smo mi iz našega sela i dogradonačelnicu Matok Bosančić,a pa kako nije reagirala,a onda je uslijedija odgovor kako ona to nije znala,Kako nije znala,pa je uslijedija odgovor,kako ne mora sve znat,pa mi je onda spomenija ime onega drugoga dogradonačelnika,Benutića koji je isto bija ove zanje četiri godine,da je on to vodija,dobro je,neka bude da je on to vodija,ali pošto se gori na petomen katu događaju svakodnevni brifinzi,sastanci,kolegiji ili kako li se več zovedu,oli niko u ove četiri godine tote u timu nije spomenija oti projekat sa Kaštelanskin turističkin vlakičen,(ka da je to zakrpit rupu u asvaltu)??

I niko nije vidija da u putanji toga vlakiča nima sedmoga ili prvoga Kaštila,(ovisi okle gledaš)Sučurca????
Zašto dogradonačelnica nije pokazala zainteresiranost di bi kroza Sučurac oti vlakič prolazija,bile stanice…? Ili možda je,ali…?
Naravno,uslijedilo je ono kako se s menon ne da pričat i kako sve gledan crno,a šta ču,govorin ja njemu,očito ču se morat i ja upisat u Vašu stranku,pa ču valjda zamisto crnila počet sve ružičasto gledat,oču dobit neke očale,ili??

A ovo šta se tiče odgovora pročelnice koji je Željan dobija razgovarajuči na telefon o”nepostojanju okretišta i izmištanju parkirni misti.“

Koje okretište?
Ako bi vlakič prolazija kroza selo onda bi uša tamo u ulicu Braće Radić,a izaša tamo kraj anbulante,na cestu?
A ni ovi problem kod izmištanja parkirni misti koje je pročelnica navela,mi nije jasan,na rivi postoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja,samo triba lipit kazne i problem je riješen,dalje,tamo kraj pazara di se parkira na dvi strane,jema več ne znan ni sam koliko puti san napisa, da se na onu stranu di su kontejneri vrati znak zabrane zaustavljanja i parkiranja i opet se sve rješaje kaznama,a tamo oni prometni nered o kojemu jema osan godin pišen,a i konkretno riješenje iznija pri više od dvi godine na MO-u,da se ona livada zapadno od starega kupatila pritvori u parkiralište i isto tako pošto smo ostali bez košarkaškoga na Sokolani,tote učine jedno malo smišno,sa plastificiranin podon,ka ča to drugi jemaju i to jednoglasno usvojeno,iz grada su nan onda odgovorili kako je to privatno zemljište i kad bude…,pa če se…

A naknadno doznajen da je to zemljište Gradsko i kad smo lani prid kraj godine došli na peti kat za prezentaciju projekta uređenja obale u Sučurcu,onda san dogradonačelnicu pita,da kako su mogli odgovorit da je privatno,kad je gradsko,pa je uslijedija odgovor,a je, da su kasnije vidili da je Gradsko…Eto,moglo se riješit sve na vrime,ali nije,ali to nikako nije tribalo bit ka problem da Sučurac ostane bez Kaštelanskoga turističkoga vlakiča,jer ka šta je Željan reka,vlakič more uč u ulicu Braće Radić-zapadno od Osnovne škole skupit ljude doli ispod crikve i popet se Novin puten-istočno od Osnovne škole i uputit se nazad u Kaštila,a ove probleme po selu napokon počet rješavat,pa da vlakič kroza njega more nesmetano prolazit.

Eto,za one ča brontuladu kako mi iz opozicije nismo ništa poduzeli ča se tiče ovega vlakiča.

Komentiraj