Google
1,078

Zašto Vi iz Mjesnoga Odbora ništa niste poduzeli po pitanju teškoga prometa šta nan na sve strane kroza selo prolazi??

Datum:October 6, 2019 10:30 pm
Comments
Komentiraj

 

Šta se triba koja tragedija dogodit pa da reagirate…
Svakodnevna su pitanja na ovu temu kad kroza selo prođen,a ja mogu samo odgovorit da smo mi iz Mjesnoga Odbora jednoglasni u odluci da se tomen triba stat na kraj i to lani od desetoga miseca od kako smo se oformili,ali od gradski struktura po tomen pitanju nima nikakvoga pomaka,ka da niko “nevidljivi” cilo vrime koči da bi se oti problem riješija,pa je oporba u MO na prošlomen sastanku (23.08.) zbog ovoga,a i puno drugi problemi ča ji se u našemu selu ne rješaje, od presjednika MO-a zatražila da Gradonačelnik sa Viječniciman Sučuračkoga MO-a upriliči sastanak (jednoglasno usvojeno),šta se evo,ni do današnjega dana nije dogodilo,pa kad je sve zatajilo,onda je Željan Jurlin zbog problema sa prolazom teški kamijoni kroz naše misto osobno na policijsku postaju Kaštila posla dopis koji ovde doli morete pročitat:

REPUBLIKA HRVATSKA

POLICIJSKA POSTAJA KAŠTELA

Ulica dr. Ante Starčevića 56, 21212, Kaštel Sućurac

Kaštela, 14. kolovoz 2019.g

N/r načelnik PP Neno Gudelj

Predmet: Prijava na svjesno ignoriranje prometnih prekršaja i prolaska teških kamiona u K.Sućurcu, posebno kroz ulicu dr. A. Starčevića

Poštovani,

obraćam vam se u svojstvu gradskog vijećnika Grada Kaštela te vijećnika M O K. Sućurac. Kako se na ovu temu višekratno govorilo i upozoravalo došli smo do zaključka kako treba ići i pisanim putem prema vama, a potom ako treba i kolektivnom tužbom prema odgovornima.

Naime, načelnik PP Kaštela Neno Gudelj podnio je 11. Lipnja izvješće o stanju sigurnosti u gradu Kaštela, zaključujući da je stanje sigurnosti povoljno što je, između ostalog, zasluga redovitog zajedničkog rada policije i Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta u Kaštelima. Nakon što sam ga ja ali i drugi vijećnici upozorili na brojne probleme od kojih i ovim putem posebno ističem problem prometovanja velikih i teških kamiona te šlepera preko dozvoljenih 5 t., nepostojanje pješačkog prijelaza te nogostupa za pješake kroz ulicu koja vodi do vaše PP načelnik Gudelj je sve potrebne informacije dobio na znanje. Dapače, složio sa svime i obečao da će se nešto u svezi s time i poduzeti. Međutim, ne poduzima se ništa. Dapače, problemi su sve veći i mještani su sada spremni na prosvjede i kao što rekoh na podnošenje tužbe prema odgovornima.

Kao što vjerujem da znate ili bi to svakako trebali znati na magistrali kraj vatrogasnog doma stoji znak zabrane skretanja svim vozilima preko 5t prema mjestu K. Sućurac i to s razlogom (TUMBIN) jer je na svim ostalim mjestima u Kaštelima to recimo 7t. Starom cestom ispd tvornice cemex također stoji 5t.. Prema tome oni kroz ulicu K. Sućurac, posebno ulicu dr. A. Starčevića ne bi nikako smjeli prometovati. Nažalost ne samo da protuzakonito prometuju nego se intezitet prometovanja kao i njihova tonaža svakodnevno povećavaju i to daleko preko maksimalno dozvoljene. Fdakle, osim ugroze pješaka, otežanog prometovanja malim automobilima, oštečenja kolnika i okolnih kuča koje se doslovno tresu njihovim prolaskom te postojanja znaka ZABRANE prometovanja tu je i saznanje da je postojeći TUMBIN, koji vodi tim djelom ceste, već ionako jako oštećen te je samo pitanje dana kada će neko vozilo u njega propasti (što se već i dogodilo). Također imamo i činjenicu da je nedavno od strane takvog šlepera prilikom, za njih nepredviđenom, skretanju oštećen i rasvjetni stup na početku ulice ali gdje se na žalost svojedobno dogodio i tragični smrtni slučaj gdje je takav šleper pregazio djevojćicu. Uz sve navedeno smatramo da je svako daljnje nereagiranje i rekli bi svjesno toleriranje prometnih prekršaja i to ispred vaše vlastite postaje prevršilo svaku mjeru. Sukladno s time obavještavamo vas i tražimo dodatni znak zabrane i to upravo u Starčevićevoj ulici te regulaciju i postupanje shodno propisima i postojećem zakonu, a zavisno o vešem službenom odgovoru te dužnoj reakciji obavještavamo vas da ćemo i mi kao mještani i članovi lokalne zajednice sami razmotriti naše daljnje postupke. Bilo preko institucija grada, bilo samoorganiziranjem i legalnim prosvjedima ispred općine i vaše PP ili ćemo pak nečiju odgovornost tražiti pravnim putem.

Lijep pozdrav,

gradski vijećnik Željan Jurlin, Srarčevićeva 24, K.Sućurac

Željan Jurlin

Na što su oni iz policijske postaje Kaštila poslali dopis prema Gradu Kaštiliman-Upravnomen odjelu za komunalno gospodarstvo i imovinsko pravne poslove koji ovde doli morete pročitat:

006

011

Pa čemo vidit šta če oni iz Grada sad učinit.

Ispeci pa reci:

3 Comments add one

 1. sokolana says:

  Teska debilana.

 2. mudrajko says:

  Kako ovo ide?
  Zbog nečijeg profita mora ispaštat cilo selo?

 3. miritan i ja sta rec says:

  Nista novo

Komentiraj