Google
2,264

Zašto Sučurac još tamo od kraja trečega miseca nima Mjesni odbor?

Datum:September 19, 2018 2:31 pm
Comments
Komentiraj

A priča kreče i prije od toga,ali je kulmin svega bija kad je presjednik MO-a posta zaposlenik Gradske uprave-komunalni redar,a to je onda u sukobu interesa,ne more bit i vamo i tamo i na službeniman stranicaman Grada tamo di Van pišedu podaci o Mjesniman odboriman, Damirovo ime se uredno izbrisalo,ali novo ime presjednika nije osvanilo,a da je do toga došlo slučajno je dozna Željan Jurlin,ka po običaju nazva je Damira Rajčića da bi tribalo sazvat sastanak Mjesnoga odbora jer problemi u selo je krcato,za da bi mu Damir reka kako on več otkad nije u Mjesnomen odboru,našto je Željan bija ne malo iznenađen.

Znači,več od trečega miseca Sučurački Mjesni odbor nima presjednika,a član toga istoga Mjesnoga odbora o tomen nema pojma?
Šta je sad ovo?
I sad gledan videjo od ove zanje-devete sjednice Gradskoga viječa di gradski viječnik Željan Jurlin koji je ujedno i član našega Mjesnoga odbora,postavlja pitanje zašto MO u Sućurcu od trečega miseca nije u funkciji,jer pošto nima presjednika nima ko sazvat sjednicu,zašto nima novoga presjednika,ko sad triba riješit ovu zavrzlamu,ko je za ovu nastalu situaciju odgovoran? Pa se od presjednika Gradskoga viječa Udovičića moglo čut da je sve to propisano,a Gradonačelnik Ivanović je objasnija kako je Damir Rajčić sad zaposlenik Gradske uprave i to su dvi nespojive dužnosti i da pošto Grasko viječe danas donosi odluku o raspisivanju novih izbora za MO-e,vjerojatno zato niko nije odreagira da se imenuje da li privremeni presjednik ili…kako to več ide,u detalje nisam upoznat,ali eto, u rujnu su izbori za Mjesne odbore i još je reka da je on redovito u komunikaciji sa viječnicima iz Sučurca,pa tako i sa Rajčićem,pa je na to opet reagira Jurlin i reka kako ne more sa Rajčićen surađivat kad on više nije tu.

E i sad dokle ovo pišen iša san pogledat na službene stranice Grada,kliknija na Mjesne odbore i ča vidin,ka presjednik MO-a Sučurac piše Damir Rajčić,ama čekaj malo,pa zar Gradonačelnik na Gradskomen viječu nije reka da više ne more bit jerbo je posta zaposlenik Gradske uprave?
Zva san Željana i govorin mu, da je li zna za ovo da je Damir opet napisan ka presjednik MO-a Sučurac,a sa druge strane muk,da je li ja to njega ka jeli ono…,a ma nije,aj otvori gradsku stranicu pa češ vidit,asti,a ča je ovo,govori on,a eto to,govorin ja.
Koja se tote igra čini neznan,ali znan jedno da se ovo sve događa dokle trajedu izmjene GUP-a,di se mislidu činit promjene koje če utjecat na budučnost našega mista,a koje u odnosu na ostatak Kaštili po mojoj nekakvoj procjeni, Sučurac zahvača okolo devedesetak posto izmjen,a nama je legitimno izabrano tijelo-MO, koje u ove nove izmjene i te kako triba bit uključeno,u blokadi?Zašto? I Sučurani se s pravon pitadu je li ovo koko namjerno napravija,možda ji je bilo straj da če se na MO izvršit pritisak i da če Sučurani zbog novi izmjen GUP-a zatražit Zbor građani,jerbo se prvi put,ča se ne panti u ovo novije vrime,stvorila takozvana „kritična masa“ i Sučurani su zbog jednoga od prijedloga izmjene GUP-a krenili u sakupljanje potpisi (govori se oko nji 400) i nameče se logično pitanje zašto se to moralo dogodit ako je MO legitimno izabrano tijelo koje je na zahtijev stanovnika koji su taj Mjesni odbor i izabrali tribalo reagirat? Reče koko ma vidi ga,počeja je sa teorijaman zavjere. Nazovite to kako očete,ma je činjenica da se donosidu izmjene GUP-a koje bi za u budučnost tribale bitno utjecat na kvalitetu života u našemu mistu,a promjene se donosidu dok je MO Sučurca u nekakvoj blokadi,nema presjednika MO-a,nezna se niti ko je večina,jer po nikakvoj računici jema bit da dosadašnja večina više uopče ne postoji,a na to san doša najobičnijin računanjen,dok ostale stvari,iako jednostavne se očedu na ovakve i nakve načine zakonplicirat i u razniman varijacijan objasnit u matematici je sve jasno,dva i dva su četiri,ma kako ko to tija nako, na svoju iskričat.
Znači,od devet članov Sučuračkoga MO-a,večinu sa sedan članov ima je HDZ.

A sad idemo učinit račun (ispravite me ako san diko falija) znači,svaka ona lista koja se oče kandidirat za naš MO triba imat devet imena,a pošto je Jadranka Matok Bosančić postala dogradonačelnica,više nije na listi,pa onda pošto Damir Rajčić,kako su objasnili isto tako više ne more bit,to je onda na listi od devet kandidati več dvoje manje,sad ji jema sedan,a kad od ti sedan odbijemo još troje članov koji se kako mi je reka Željan,jema godinu ipo dan nisu ni pojavili,a na njegove upite jesu li oni i službeno išli ča,niko nezna odgovor,a to troje viječnika prestalo je dolazit nakon stranačke prepirke oko kandidata za dogradonačelnika-cu.E i po toj računici, bi dosadašnja HDZ večina sada sa samo četiri preostala člana postala manjina. Je li možda i to jedan od razloga šta posli odlaska Damira Rajčića MO Sučurca više nije ima nijednu sjednicu,a svi ka ono sliježedu rameniman i neznadu, ne samo kako je došlo do blokade,več i na koji način se ota deblokada triba učinit.
Stvarno zanimljivo.

E i sad dolazimo na ono ča je Željan Jurlin govorija na onoj zanjoj sjednici od Graskoga viječa(satralo me gledanje otoga videja) i tražija da se nikako kroz amandmane ili na koji drugi način ubaci da se ovakva praksa,obečavanja dogradonačelnički misti,zapošljavanja u Gradskoj upravi…zaustavi,jer kad se obečano ne ostvari,dolazi do ovakvi situacij,napuštanja viječnički misti u Mjesniman odboriman,koja inače nisu baš toliko primamljiva, jerbo se to ne plača-volontira se i da triba izbacit praksu da se na listu stavljadu oni za koje se misli da bi mogli privuč glasače,a koji uopče ne mislidu tote bit,pa se tako dogodilo zanji put,2014 godine, da je na drugomen mistu na listi bila Jadranka Matok Bosančič,koja se kako mi je Željan reka,nakon šta je izabrana, nikad nije pojavila…

PS
I na kraju,možda ste več čuli šuškanja po selu,a nisu šuškanja,dobro ste čuli i ja san se kandidira za ove sljedeče izbore za Mjesni odbor,o tomen ču do koji dan malo opširnije napisat,a sad ču samo reč oniman (lažljivciman) koji su sami sebi dali u zadatak da o određeniman osoban koje in nisu po guštu turadu razne izmišljene – priče,da me zbog toga ča san se kandidira ne spominjedu u timan svojiman raznorazniman „konstruisaniman“izmišljotinjan,jerbo ču ja na te iste uzvratit istinon iz njijove prošlosti,a pojedinciman i sadašnjosti, koje su prilično zanimljive,a koje če se moč ovde pročitat!
HVALA!!

6 Comments add one

 1. ja mislim says:

  Ma je li ovo koja zajebancija vidija sam te na drugome mistu na listi stranke prava?
  Jedva cekam koju socnu pricu o nekom hostapleru.

 2. mudrajko says:

  Mjesnog odbora nema od trećeg miseca?
  Pa ne vidim baš neku razliku od prije(dok je radija) i sad (kad ne radi)?
  Oli pechina nije izaša sa svojom listom?

 3. miritan i ja sta rec says:

  briga nji za sucurac gleda se sta ima za uzicarit neznan samo zasto se kandidiraju priko nike stvari.
  Selo je puno prici o tebi pechina i jurlinu i govori se da selo odavna nije imalo bolji tandem ja bi doda ubojiti tandem a ovo sa pravasima je napravilo veliku zbrku vidim da si napisa kako ces sve objasnit ajde vise objasnjavaj.

  ja i dalje stojim pri tome sta san ti jos prije napisa da cu ti sredit reklamiranje na tv radiu novinama plakate sve besplatno ti mi samo ovde napisi dobro i neko ce stupit sa tobom u kontakt.

 4. pcelica radilica says:

  Ovo je prestrašno!
  Čiji su ovi novi kandidati?
  Nakon koliko vrimena će se oni namusit.
  Dok nam selo propada oni se igraju na vrati meni moje krpice.
  Ovo je prestrašno!

 5. pechina says:

  Fala ti moj @ča miritaš reč isto ka da si sve to i napravija, ne triba nan oti cirkus činit.
  Ko je naumija za koga glasat tako če i učinit.
  A i ča ču sa plakatjeri strašit ljude.

 6. LiliHip says:

  Da-li mi netko može pojasniti kako se to može dogoditi da ima već godinu i pol kako se ne-zna da-li su tri člana MO i dalje vijećnici?
  Da-li mi netko može reći zašto gradske službe ili netko drugi tko je za to nadležan, nisu dotadašnjem predsjedniku naložile kako treba sazvati sjednicu na kojoj će vijećnike obavijestiti o novo nastaloj situaciji?
  Da-li mi netko može reći zašto gradske službe poslije odlaska predsjednika MO nisu pismeno obavijestile članove MO kako trebaju sazvati sjednicu na kojoj će se izabrati novi predsjednik?
  Ili ako postoji zamjenik predsjednika,istom naložili da sazove sjednicu MO na kojoj bi se utvrdilo stanje i po istom napravila reorganizacija MO?

  Da-li će ove nove izmjene GUP-a biti važeće,jer je MO Sućurac u vrijeme kada se moglo na predložene izmjene reagirati bio izvan funkcije i u tom uopće nije mogao sudjelovati?
  Tko je za ovo sve što se sa sućuračkim MO događalo,odgovoran?

Komentiraj