Google
4,518

Ajde pustite bar dicu na miru i ne kredite jin ditinjstvo

Datum:January 4, 2018 12:02 pm
Comments
Komentiraj

Mi stariji moramo se potrudit da jin ditinjstvo šta dulje traje.

Ma zanimljivi smo mi narod,malo nan je ča se mi veliki među sebon karamo (bar da znamo zašto),nego na svake načine u oto očemo ubacit i dicu,a bidna dica bi u dane oko blagdani u dvanajesti tila dobit samo darove i briga ji je li Dida mraz komunista oli je demokratista. Vidi mene, Dida mraz komunista. A e,pari smišno,ma je ustvari žalosno. Ka prvo kako Dida mraz more bit komunista kad je iznika iz kolijevke svjeske demokracije,ča oče reč Jamerike,ali je činjenica da su neobrazovani toliko naprasiti,pa čak se more reč i nasilni u turanju svoji laži da se ostaliman ne da s njiman uopče bakčat.ALI.

Jema daan kad se ono ča oni reče digneš na livu nogu,e i taman oti dan trevija mene u selo jedan sa oton teorijon,a odma na početku triba naglasit kako je to potomak od oni ča su u ono vrime do devedeseti, ne virovali,nego se i obučivali u dide mraze i širili tezu da nima ni Sveti Nikool,ni Sveti Luciij,ni mali Isusi (o velikomen da i ne govorin).Ali,sad su se “dobili novi zadaci”?sada je najedan put za ote postalo normalno da za ono protiv čega su bili, danas opravdajedu kako je ispravno,a u ono ušto su do onda virovali je krivo?

A mi? mi ostali moramo mučat i slušat ča oni pamentoga jemadu za reč,a kad mu spomenete kako je do nikidan drugačije govorija onda mu je največi doseg opravdanja napad da ste jugonostalgičar,da niste prilagodljivi,čemu? njegovome razmišljanju,a zanimljiva su ta razmišljanja ka npr.jedno od oti kad je ovi reka da koliko su zlo napravili Staljin,Čegevara…onda je svaka daljnja rasprava suvišna ka i ta kad san ovo lito nosija ono majice sa Čegevaron ča mi je za rođendan poklonija oni ča je nebi ni u kuči sa zatvoreniman škuran da ga ko ne vidi nosija, zaključija da nan u selo živi bar jednu sedandeset i pet posto “lumeni” kojiman san triba objašnjavat da je rič o revolucionaru (zaludu) jer su svi ka papiga isto
ponavljali :”Ča če ti oti komuništa na majici?” Svaka daljnja priča je suvišna.Čegevara komunista?ajme nan.

I dobro nan je,biče još gore. I stvarno se čovik zapita jeli se isplati sa takiman uopče o bilo čemu raspravljat,jer na sviman meridijaniman ovega svita,u najpoznatijiman bjelosvjeskin reklamaman okolo ovi dan u dvanajestomen misecu je sve u stilu Dida Mraza,a mi nismo izdvojeni otok i ote reklame i razne filmove sa Didicon u glavnoj ulozi gledadu i dica od “oti”,koja moradu bit zbunjena,jer jin se sa jedne bande govori jedno,a od škatule koja jin otvara svit dobijedu sasvin drugu informaciju.Npr.pri dvi godine je po prvi put u Hrvaskoj-Zagrebu  bila i utrka Dida Mrazov, koja je u zapadnomen svitu kojemu mi toliko težimo stoljetna tradicija? Samo nisan iša za informacijon jeli postojala koja skupina sa strane koja je bila obučena u … i vikala …? Aj pa neka mi ko reče koji je to izmišljeni lik toliko poznat na doti jednome djeliču naše Zemljine balote,a zanimljivo je da mu se ne veselidu samo oni mali,več i oni veliki.

Ispeci pa reci:

6 Comments add one

 1. LiliHip says:

  Nikako ne vodi ka dobrom. Pogledajte samo retoriku djece u školi u kojoj je vjeroučitelj dobio otkaz,a u koju ministarstvo zbog ponašanja djece misli poslati stručne osobe (psihologe…) jer je situacija među djecom skandalozno netrpeljiva.
  STRAŠNO!

 2. miritan i ja sta rec says:

  Nemamo se cemu cudit dica su odraz odraslih i bit ce jos gore

 3. mudrajko says:

  Triba razmišljat pozitivno. Eto kad slušam kako se priča u saboru onda se vidi da ima nade.

 4. pcelica radilica says:

  Nadovezala bi se na ovo što je napisala Lili i nadodala kako je strašno da pojedinci iz crkvenih krugova zbog ispada vjeroučitelja krivnju prebacuju na medije i samo je pitanje vremena što će se sve govoriti o djeci koja se usude svjedočiti?
  Ne mogu se načudit?

 5. ja mislim says:

  Pcelice prestani se cuditi jer koliko toga ima i koliko ce jos biti proci ce ti cili zivot u cuđenju

  Pechina osvrnija bi se na naslov i reka da bi oni i kalez od isusa ukreli a ne necije ditinjstvo

 6. miritan i ja sta rec says:

  Za ja mislim zadnja recenica ti je mrak

Komentiraj