Google
234

Na današnji dan 1971 godine osnovano je Sučuračko DVD “Mladost”

Datum:October 10, 2021 8:35 pm
Comments
Komentiraj

U jednu nedilju pri 50 godine,oliti ga točnije, desetoga listopada 1971. godine održana je osnivačka Skupština na kojoj je donesena odluka o osnivanju Sučuraškoga vatrogasnoga društva pod imenon “Mladost”,a najstariji među prisutniman,Ivica Batina postaje prvin predsjednikon ovoga društva,dok je Silvestar Batina izabran za komandira,a Ante Biočić za tajnika DVD-a “Mladosti”. Prva lokacija di su vatrogasci bili smišteni je zgrada o Saveza borac,okle su se pribacili u privatnu kuču o zapovjednika Ive Miolina-Miškovca u kojoj su bili sve do 1974. godine kad se selidu u zgradu stare škole u Đardinu.
1975. godine vatrogasci kupujedu zemlju uz Magistralu i pomalo,ali sigurno iz temelja gradidu svoj pravi vatrogasni dom u kojemu su danas,a za kojega se je kad je 27.listopada 1984. godine bija otvoren,govorilo da je u ondašnjoj Jugi bija jedan od najbolji vatrogasni domov.
Sičan se one njiove kanpanjole s kojon su se pribacali do požari,pa kasnije tamiča, koje su palili na guranje,a sad imadu impozantni vozni park,koji nisu mogli sanjat niti u oniman najšarenijiman snoviman…

Ali da ja sad ovde nebi štako falija najbolje je da pročitate šta je Ivica Batina,prvi predsjednik Sučurački vatrogasac,a sad i počasni presjednik,napisa ka uvod u Monografiji DVD-a Mladost koja je promovirana 2014 godine.

Evo:
IMG_9467
IMG_9465

A isto tako evo i filmič Vatrena Mladost koja če Van pridočit kako je to onda bilo:

Komentiraj