Google
400

Šta se događa sa semaforiman kraj škole?

Datum:November 9, 2021 9:49 pm
Comments
Komentiraj

Tija san na prošlomen sastanku Mjesnoga Odbora ovu temu dignit na malo veči nivo,pa da se problem šta pri riješi,ali presjednica nije imala sluha,rekla je da smo ispucali dnevni red,da čemo oba tome drugi put…

Nema veze šta se to radi o dici i semaforima navr škole koji su nakon puuuuno peripetij  lani, polovicon desetoga miseca napokon postavljeni,a več tamo pri završetku škole u šesti misec, ovi jedan na motoru mi je reka da se par puti namjerno zaletija za vidit oče li upalit,jer je uočija da ništo nije u redu i reka, kako oni semafor uopče ne sluša naredbu radara koji biliži brzinu i šalje podatke prema semaforu koji bi kad se prikorači brzina od šezdeset kilometri, triba upalit crveno svitlo i fermat otega ča je brzo vozija.

E i nakon toga san iša vidit i je,semafor uopče nije reagira na velike brzine,več bi oti brzič bez problema proša kroza zeleno,iako mu se tribalo upalit crveno.

Ali,nisan ništa oba tomen pisa,počeli su praznici,a ja u sebi govorin,ajde kroz ovo vrime do početka školske godine, valjda če koko od oni šta bi triba uvidit griješku,ipak tote svakodnevno oni iz “bile zgrade” prolazidu do posla i nazad i mala je vjerojatnost kako če ovi kvar ostat ne primječen.

I ča se dogodilo?

A cilo lito ništa.

A onda tamo kad je škola počela se jedan dan skupilo nji par okolo onega ormariča u kojemu je elektronika od otega sustava,ajde,baš lipo,da nije tribalo napominjat,je da su mogli i prije,ali eto,bolje ikad nego nikad.

I?

Proša oti dan iden vidit je li to sad reagira kako triba i ništa.

Pa su onda opet nakon koji dan došli,pa prčkali po otemu ormariču,a i po onemu ekranu ča prikažije brzinu,jedan je bija na skalan i unutra ništo virija.

Ajde dobro,govorin ja,evo če napokon proradit,ali opet mene zove,sad ovi jedan drugi, kako ono doli uopče ne reagira i ne pali crveno,a jesi li ti siguran,pitan ga ja,da je li, tri puta je namjerno proša i ništa.

E,a zanimljivo je i to da mi u selo puno nji govori kako se zaliječedu prema ovomen za vidit je li proradilo i da triba ništo po tomen pitanju učinit jer,ipak su tu dica u pitanju.

E,i  sad san ja to uzeja u promatranje,pa san u razniman intervaliman bija na licu mista i po mraku i po danu i popodne i ujutro i ništa,aute prolazidu svakaviman brzinama,šta čete vidit na slikaman,a semafor bi triba upalit crveno svakomen onomen koji priđe šezdeset,ali to se ne događa.

 

Je,ako se sičate,kad san nikidan (pri dvajstipet daan) pisa oba ovemu raskršču,pa san reka da ču naknadno pisat oba tomen kako su ove nove semafore šta bi tribali reagirat na brzu vožnju namistili da se svako malo palidu i gasidu,a zbog toga se stvarala velika gužva i bilo aut od jednoga do drugoga semafora,e to je ono ča su oni uspili napravit,da se na oti semafor svako malo pali crveno,a pa su onda nakon koji dan od napisanoga texta, postavili semafore kako su danas,a to je da non-stop svitli zeleno,neka bi se nakon određene brzine tribalo upalit crveno,ali to se događa samo onda kad pješak oče prič cestu i pritisne botun,nakon čega se na semaforu upali crveno svitlo za aute,a zeleno za pješake.

Da,ali to nije ta vrsta semafora,ovi sklop semafora,zajedno sa radaron koji daje naredbu semaforu da nakon velike brzine pali crveno i zaustavi ovega šta je brzo vozija,puuuno košta, (bolje da ne pišen cifru) za da bi se koristija na način da se ka i na običnomen semaforu,pritisne botun za pješake i onda upali crveno svitlo za aute.

I šta sad?

A zar ovo uređaji šta je stavljeno lani sredinon desetoga miseca nima  garanciju od bar godinu daan?

Je li ovo šta je stavljeno nevalja?

Skidaj i stavljaj novo!

Ima da radi.

E a na oviman doli slikan koje su učinjene u par navrati,zanje jučera,morete vidit kojima se sve brzinama vozi,a ovi sklop radara i semafora uopče ne obavlja svoju funkciju zbog koje je tote i postavljen.

A mi čemo oba ovemu problemu možda razgovarat na sljedečemu Mjesnomen Odboru?

Ako budedu imat vrimena?

Triba na ona vrata di se u Mjesni Odbor ulazi stavit jedan veeeliki katanac,veči od vrat,a ključ itnit u more,ono duboko.

 

Komentiraj